Rob Hartog gaat volgend weekend (20-22 september) van start in de British Supersport klasse op het TT Circuit Assen. Tijdens het populaire British Superbikes evenement zal Hartog uitkomen op een Kawasaki ZX-6R van Gearlink Kawasaki.

Tussen de World Supersport races op Portimão en Magny Cours in, valt het British Superbikes evenement op het TT Circuit Assen. Normaal gesproken valt dit gezien de WK kalender dus lastig in te passen. Echter krijgt Hartog alsnog de kans om zich te laten zien in de competitieve British Supersport klasse.

Hartog krijgt de kans om in te vallen voor Gearlink Kawasaki, een sterk team met veel ervaring in het BSB kampioenschap. Vaste rijder James Westmoreland doet mee aan de WK Endurance in Bol d’Or en daarom zocht het Britse team een vervangende rijder voor de race in Assen. Na contact met Gearlink via RT Motorsports was de deal snel beklonken.

Hartog zal van 20 t/m 22 september uitkomen in de British Supersport klasse. Vrijdag zijn er twee vrije trainingen, gevolgd door een kwalificatie op zaterdagmorgen. Zowel zaterdag als zondagmiddag staat er een race op het programma.

Rob Hartog: ‘Ik wil Gearlink Kawasaki bedanken voor deze kans om te rijden tijdens de BSB in Assen. Het is een populair evenement en ik kijk er naar uit om op mijn thuiscircuit in deze klasse in actie te komen. Het team heeft veel ervaring en ik ben er dan ook van overtuigd dat we een goed resultaat kunnen behalen, al is het startveld erg sterk. Ik wil daarnaast ook Rob Vennegoor bedanken voor het contact met het team. Tot volgende week in Assen!’

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App