De eerste ronde van het British Supersport kampioenschap wist Rob Hartog positief af te sluiten met een mooie zesde plaats. Met de MV Agusta boekte hij in iedere sessie vooruitgang op Donington Park. Deze lijn wil de coureur uit Abbekerk komend weekend (21 t/m 23 augustus) doortrekken tijdens de derde en vierde race van het seizoen op Snetterton.

Het was een leerzaam weekend voor Rob Hartog met Bike Devil Racing op Donington Park. De 28-jarige coureur had de nodige testdagen gehad, maar in een raceweekend op volle snelheid leer je uiteindelijk het meest qua afstelling van de motor. Tijdens iedere sessie van de British Supersport klasse ging Hartog sneller en kwam hij verder naar voren. Dit resulteerde in een tiende plaats in de eerste race en een nette zesde plaats in de tweede wedstrijd.

Deze week vertrekt Hartog naar Snetterton, waar de derde en vierde race van het seizoen op het programma staan. De MV Agusta coureur heeft al getest op dit circuit, al was dat wel tijdens een drukke circuitdag. Maar Hartog heeft daardoor een goed beeld van de baan gekregen en hij denkt dat de layout wel eens goed bij mij hem kan passen. Het doel is dan ook om de goede resultaten verder door te trekken tijdens de tweede BSB ronde van 2020, die zonder publiek wordt verreden. Net als op Donington Park rijdt de British Supersport klasse op zaterdag- en zondagmiddag een wedstrijd.

Rob Hartog: “We hebben in Donington flinke stappen gemaakt op technisch vlak. We zijn met een hele andere motor geëindigd, dan dat we het weekend begonnen waren. Dat was ook aan de resultaten te zien. Ik heb daarom misschien wel extra veel zin aan de gang te gaan op Snetterton. De test daar was niet ideaal, maar wel nuttig. Het circuit komt iets meer overeen met de Europese circuits. Het is een brede baan met snelle bochten, dus ik denk dat het goed bij mij kan passen. Helaas zonder publiek. De sfeer tijdens een BSB evenement is normaal fantastisch en dat valt nu weg. Maar we gaan proberen er sportief gezien een sterk weekend van te maken!

Handige links British Superbikes Snetterton – 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App