Robert Schotman: ‘Ik zie er niet tegenop om weer naar Imola te gaan’

230
robert-schotman
Robert Schotman - Assen | foto© Jan Timmerman

Robert Schotman heeft zowel hele goede als hele slechte herinneringen aan het circuit van Imola. De MTM Kawasaki Racing coureur vocht vorig jaar voor de overwinning, maar de race liep erg slecht af voor Robert met een crash waarbij hij zijn bekken brak en waardoor hij voor maanden uit de roulatie was. Dit jaar wil Schotman het raceweekend in Imola afsluiten met een goede klassering.

De eerste races van het seizoen verliepen niet naar wens voor Robert Schotman. In de trainingen liet de coureur uit Dordrecht zien bij de snelsten te horen, alleen dit kwam er met een elfde en twaalfde plaats in de wedstrijden niet helemaal uit. De afgelopen weken heeft Schotman veel nagedacht over de oorzaak hiervan en hij denkt in de race in Imola komend weekend beter voor de dag te kunnen komen.

Vorige week had de coureur uit Dordrecht met MTM MotoPort Kawasaki een goede test op Misano, waar er goed gewerkt aan de afstelling. Schotman verliet dan ook met een goed gevoel het Italiaanse circuit en deed zo extra vertrouwen op voor de derde race van het seizoen in Imola.

Schotman heeft echter wel zeer dubbele herinneringen aan het historische Italiaanse circuit. Vorig jaar was hij één van de snelsten, misschien wel de snelste, maar kwam ook zeer vervelend ten val waarbij hij zijn bekken brak. Met het goede gevoel van de test en wetende dat hij snel kan zijn op Imola, heeft de Kawasaki coureur alle vertrouwen in een goede uitslag voor komende zondag.

Robert Schotman: ‘De test in Misano was een prettige voorbereiding op het raceweekend. We hebben de afstelling kunnen verbeteren en dat is gunstig om gelijk snel te kunnen zijn in Imola. Vorig jaar is het helemaal goed en ook helemaal fout gegaan in Imola. Ik zie er niet tegenop om weer naar Imola te gaan, want het was een flauwe crash waarbij ik alleen de pech had dat iemand over mij heen reed. Ik kijk juist met een goed gevoel uit naar het weekend. Het is een moeilijk circuit, dus de kopgroep zal over het algemeen iets minder groot zijn. Het zal meer aankomen op wie het beste kan sturen en wie zijn afstelling het beste voor elkaar heeft. Ik heb in de afgelopen weken geanalyseerd waarom ik wel snel was in de trainingen, maar in de races niet op het podium finishte. Ik denk te weten wat ik anders moet doen en heb er dan ook vertrouwen in dat ik een goed resultaat kan behalen in Imola!’

Handige links Pirelli Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App