Robert Schotman kijkt uit naar dubbele races in Jerez

94
robert-schotman
Robert Schotman | foto© Nico Schneider

Robert Schotman komt aanstaand weekend in actie op het circuit van Jerez. Vanwege de afgelaste race in Imola worden tijdens dit World Supersport 300 evenement twee wedstrijden verreden. Schotman rijdt graag op Jerez en gaat met zijn Kawasaki Ninja 400 op jacht naar goede resultaten.

Het is inmiddels ruim anderhalve maand geleden dat Robert Schotman zijn laatste World Supersport 300 wedstrijd heeft gereden in Assen. De wedstrijd half mei in Imola ging vanwege hevige regenval niet door. Deze wedstrijd wordt komend weekend ingehaald op het circuit van Jerez, waar de derde en vierde van het seizoen op het programma staat.

Robert Schotman: ‘Het was jammer dat de race in Imola niet doorging, maar we krijgen er dit weekend gelukkig een extra wedstrijd voor terug. Ik heb wel vaker op Jerez gereden en ik vond het met de Supersport 300 een leuk circuit. Ik was er ook best snel, maar dat was wel twee jaar geleden. Er wordt nu harder gereden, dus we beginnen soort van opnieuw. Ik kijk er naar uit om te beginnen en ik denk dat ik goede kansen heb. Het doel is om te strijden voor het podium.’

De eerste wedstrijd start zaterdagmiddag om 17:00 uur en de tweede race zondagmiddag om 15:15 uur.

 

Handige links Acerbis Spanish Round Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App