Roberto Rolfo zal komend seizoen als vaste rijder actief zijn in de WorldSBK categorie van het FIM Superbike Wereldkampioenschap. De Italiaanse veteraan heeft hierover overeenstemming bereikt met Team Grillini, het team dat onlangs bekend maakte in 2018 de overstap te maken naar Suzuki.

Roberto Rolfo begon in 2017 als coureur in de WorldSSP categorie. Ondanks een sterke start van het seizoen – Rolfo won de eerste wedstrijd van het seizoen op Phillip Island –  kwam er een vroegtijdig einde aan de samenwerking met Team Factory Vamag. Met het verbreken van deze samenwerking leek er een vroegtijdig einde te komen aan zijn actieve carrière.

Rolfo wist echter voor de finaleronde van het 2017 WorldSBK seizoen in Qatar een zitje te bemachtigen als invaller bij Team Grillini. Op een Kawasaki ZX-10RR van het team wist Rolfo een dertiende en vijftiende plaats te scoren.

De samenwerking op het Losail International Circuit is van beide kanten dusdanig goed bevallen, zo goed zelfs dat dit nu geresulteerd heeft in een vaste plaats binnen het team voor 2018.

De World Superbike klasse is echter niet nieuw voor Rolfo, zo kwam de inmiddels 37 jarige Italiaan, naast zijn starts in de 250cc, MotoGP en WorldSSP, meerdere seizoen uit in deze klasse en was hij in 2011 voor het laatst uit in de hoogste klasse van het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap.

Roberto Rolfo: “Ik ben heel erg blij om terug te keren in de WorldSBK categorie. Ik ben heel erg gemotiveerd om op een Suzuki te gaan rijden, een motor die ik altijd al gevolgd heb maar waarmee ik nog niet eerder de kans heb gehad te mogen rijden. Na de positie ervaring in Qatar wil ik Andrea Grillini bedanken voor deze kans. Tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen verliep onze samenwerking gewoon goed – iets dat voor mij persoonlijk heel erg belangrijk is. Dat gevoel nemen we mee, dus we kunnen op een positieve manier aan het nieuwe seizoen beginnen. Ik kan dan ook niet wachten om voor de eerste keer op de nieuwe motor te mogen stappen. Inmiddels ben ik al weer volop in training om in februari topfit aan de start te kunnen staan tijdens onze eerste wedstrijd.”

Het Grillini Team zal komend seizoen de overstap maken van Kawasaki naar Suzuki, een nieuw merk voor zowel het team als ook voor Rolfo.

 

Lees ook:  Word Racesport.nl supporter en maak kans op fantastische prijzen