Roberto Tamburini het snelst op vrijdagochtend in Jerez

11
Wayne Tessels
Wayne Tessels | foto© actiefoto.eu

#JerezWorldSBK – FIM Cup Superstock 1000 coureur Roberto Tamburini heeft vrijdagochtend in Jerez de snelste tijd laten noteren tijdens de eerste vrije training. In een training die gekenmerkt werd door een nog natte baan was de Aprilia coureur het snelst voor Jeremy Guarnoni en Lukas Mahias. Wayne Tessels werd met de twintigste rondetijd de best geklasseerde Nederlander.

Vrijdagochtend om 09:15 uur openden de FIM Cup Superstock 1000 coureurs op het circuit het voorlaatste World Superbike weekend van het seizoen met hun eerste vrije training. Veel werd er niet gereden aangezien het Zuid Spaanse circuit nog grotendeels nat was vanwege de in de nachtelijke uren gevallen regen. Aangezien de tijd van het seizoen droogde de baan slechts heel langzaam op waardoor een groot aantal coureurs geen risico namen en lang binnen bleven.

Ondanks dat veel coureurs slechts enkele ronden reden en de actie pas laat in de sessie echt op gang kwam was het Roberto Tamburini die na afloop de lijst aanvoerde voor Jeremy Guarnoni en Lukas Mahias.

Raffaele de Rosa noteerde de vierde rondetijd gevolgd door Riccardo Russo, Danny Buchan, Marco Faccani en Fabio Massei.

Kevin Calia en Michael Ruben Rinaldi waren de laatste twee coureurs die een tijd binnen de top tien op de klok wisten te zetten.

Van de twee Nederlandse deelnemers was Wayne Tessels met de twintigste rondetijd de best geklasseerde landgenoot terwijl Rob Hartog de sessie afsloot met de achtentwintigste rondetijd. Zowel Tessels als ook Hartog namen geen onnodige risico’s, het tweetal reed dan ook beiden slechts negen ronden tijdens deze eerste sessie.

 

Handige links Gaerne Spanish Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV