Home WorldSBK STK1000 Roberto Tamburini het snelst, Wayne Tessels negentiende op vrijdag in Magny Cours

Roberto Tamburini het snelst, Wayne Tessels negentiende op vrijdag in Magny Cours

7
tessels
Wayne Tessels | foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters

#FrenchWorldSBK – Roberto Tamburini heeft vrijdag in Magny Cours de snelste tijd op de klok gezet in de FIM Cup Superstock 1000 klasse. Wayne Tessels werd met de negentiende rondetijd de best geklasseerde Nederlander.

De FIM Cup Superstock 1000 coureurs begonnen vrijdag in Magny Cours aan hun voorlaatste wedstrijdweekend van het seizoen, een weekend waarin Leandro Mercado en Raffaele de Rosa de titelstrijd vroegtijdig kunnen beslissen.

Vrijdag stonden er twee vrije trainingen op het programma, maar na afloop waren het niet de titelkandidaten die bovenaan de lijst te vinden waren. Het was Roberto Tamburini die met een rondetijd van 1’40.103 het snelst was tijdens de tweede vrije training en de eerste dag als snelste coureur afsloot.

Lucas Mahias, dit weekend als vervanger actief van zijn nog steeds geblesseerde landgenoot Florian Marino, noteerde de tweede rondetijd gevolgd door Jeremy Guarnoni en Toprak Raztgatlioglu.

De Rosa noteerde de vijfde rondetijd terwijl zijn belager in de strijd voor de titel tijdens de eerste dag genoegen moest nemen met de tiende rondetijd.

Wayne Tessels werd met de negentiende rondetijd de best geklasseerde landgenoot. De MTM /HS Kawasaki coureur noteerde tijdens de eerste vrije training een rondetijd van 1’42.998, een tijd die na afloop goed bleek voor de twintigste positie op de lijst. Tessels wist zijn tijd vrijdagmiddag aan te scherpen tot een tijd van 1’41.817, een tijd waarmee hij de eerste dag op het Franse circuit afsloot als negentiende.

Rob Hartog begon de dag met een snelste rondetijd van 1’44.389, een tijd die na afloop van de ochtendsessie goed was voor de eenendertigste plaats op de lijst. Ondanks dat de Team Hartog – Jenik – Against Cancer coureur later op de dag zijn tijd aan wist te scherpen tot een rondetijd van 1’43.427 bleef de positie op de lijst hetzelfde.