Voormalig British Superbike teambaas, motorsportliefhebber, leadzanger, danser en enfant terrible van de rockband Prodigy Keith Flint is overleden. De 49-jarige Brit werd maandagochtend dood aangetroffen in zijn huis in Dunmow, een plaats iets ten noorden van Londen.

Bij het grote publiek is Keith Flint bekend als voormaan van The Prodigy, een Britse rockband. Met zijn gevaarlijke uiterlijk en maniakale kreten en danssprongen werd Keith Flint één van de bepalende muziekgezichten van de jaren 90.

De politie trof de Brit maandagochtend levenloos aan in zijn huis in Essex. Hij maakte op 49-jarige leeftijd een eind aan zijn eigen leven, zo hebben zijn vrienden en medebandleden Liam Howlett en Maxim Reality in een verklaring laten weten.

Niet alleen in de muziekwereld kwam het nieuws maandag hard aan, ook in met name de Britse motorsportwereld was Flint een bekende verschijning. Zo was de Brit het boegbeeld van Team Traction Control dat vanaf het seizoen 2014 vele overwinningen wist te behalen tijdens de Isle of Man TT, het British Supersport kampioenschap en met fabrieksondersteuning van Yamaha zelfs de overstap maakte naar de Superbike klasse van het Bennets British Superbike Championship met de coureurs James Ellison en Michael Laverty.

Naast zijn betrokkenheid bij Team Traction Control bezocht Flint ook regelmatig MotoGP en WorldSBK weekenden en had hij er vele vrienden. Zo nam hij in 2008 tijdens de Spaanse Grand Prix in Jerez plaats achterop bij Randy Mamola op de Ducati MotoGP X2 duo-seater.

keith-flint

Randy Mamola en Keith Flint – Jerez 2008 | foto© motogp.com