Rodrigo, Binder en Iannone het snelst in warm-up op Phillip Island

20
andrea-Iannone
Andrea Iannone | foto© Russell Colvin

Gabriel Rodrigo (Moto3), Brad Binder (Moto2) en Andrea Iannone (MotoGP) hebben zondagochtend in de verschillende warm-up sessies de snelste rondetijden gereden op Phillip Island in Australië voorafgaand aan de races later op de dag.

Gabriel Rodrigo (Moto3), Brad Binder (Moto2) en Andra Iannone (MotoGP) heben zondagochtend in de verschillende warm-up sessies de snelste rondetijden gereden op Phillip Island in Australië voorafgaand aan de races later op de dag.

Zondagochtend om 10:40 uur lokale tijd, 01:40 uur Nederlandse tijd gingen de warm-up sessies van start op het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië voorafgaand aan de drie races die later vandaag verreden zullen worden. De omstandigheden waren opnieuw listig met koele temperaturen en een straffe wind die vanuit de zee waaide.

Moto3
De coureurs in de kleinste klasse openden de actie op de baan en het was Gabriel Rodrigo die met een 1’36.948 de snelste rondetijd wist te rijden voor Aron Canet en Tony Arbolino. Titelkandidaat Marco Bezzecchi klokte de vierde tijd met daarachter landgenoten Enea Bastianini, Lorenzo Dalla Porta en Fabio di Giannantonio. Leider in het kampioenschap Jorge Martin noteerde de achtste rondetijd met Ayumu Sasaki en Philipp Oettl in de top tien. De race van de Moto3 klasse zal over 23 ronden verreden worden.

Moto2
Vervolgens kregen de coureurs in de Moto2 klasse twintig minuten de tijd om de laatste voorbereidingen te treffen voor de race over 25 ronden. Brad Binder, die zaterdagochtend in FP3 nog hard crashte en zijn machine daarbij flink beschadigde, was daarin het snelst voor de in de kwalificatie hard gecrashte Alex Márquez en Jesko Raffin. Polesitter Mattia Pasini kwam naar de vierde tijd voor de Spanjaarden Augusto Fernández, Iker Lecuona en Joan Mir. Marcel Schrötter, Remy Gardner en Fabio Quartararó maakten de top tien compleet. Titelconcurrenten Pecco Bagnaia en Miguel Oliveira noteerden de elfde en twintigste tijd, NTS RW Racing GP coureurs Joe Roberts en Steven Odendaal kwamen naar de 21e en 25e tijd.

MotoGP
Tot slot gingen de MotoGP coureurs twintig minuten het Australische circuit op en was Andrea Iannone net als na de vrijdag en na FP3 het snelst met een 1’29.254, slechts een tiende langzamer dan pole position. Maverick Viñales en Johann Zarco zorgden voor twee Yamaha’s in de top drie met daarachter de Spanjaarden Marc Márquez, Alex Rins en Pol Espargaró. Danilo Petrucci, Jack Miller en Bradley Smith maakten de top tien compleet, Valentino Rossi noteerde slechts de zeventiende rondetijd.

 

Handige links Michelin Australian Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App