Ogura pakt eerste Moto3 pole op Misano World Circuit Marco Simoncelli

12
Ai Ogura - Misano World Circuit Marco Simoncelli | foto© motogp.com

Ai Ogura heeft zaterdagmiddag pole position behaald in de Moto3 klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. In de slotfase van de tweede kwalificatiesessie was de Japanner het snelst voor Gabriel Rodrigo en Tatsuki Suzuki. 

Het beste wordt vaak voor het laatst bewaard en dat was ook precies wat Ai Ogura deed in de tweede kwalificatiesessie voor de Moto3 klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. In de laatste seconden maakte de Japanner een flinke sprong op de tijdlijsten en behaalde hij de eerste pole position van zijn carrière.

Met een 1’42.403 verbrak de Japanner het polerecord van Jorge Martin, gereden in 2018 en mag hij zondagochtend vanaf pole position vertrekken voor Gabriel Rodrigo en Tatsuki Suzuki, de Japanner die vorig jaar de Moto3 race op Misano wist te winnen. Andrea Migno kwalificeerde zich als vierde met daarachter Romano Fenati, Raúl Fernández, Celestino Vietti, Jeremy Alcoba, Tony Arbolino en Filip Salac in de top tien.

Kijk voor een uitgebreider verslag van deze Moto3 kwalificatie op de Racesport.nl liveblog.

De Moto3 race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli gaat zondagochtend om 11:00 uur van start.

 

Handige links Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App