Victor Rodriquez, afgelopen zaterdag winnaar van de eerste WorldSSP300 van de Pirelli Teruel Round, is zijn overwinning kwijt. Ook is de Spanjaard uit de uitslag gehaald van de tweede race waarin hij als achtste eindigde. De machine van de Spaanse 2R Racing coureur bleek niet conform het reglement. Bahattin Sofuoglu is de nieuwe winnaar van de eerste race van het weekend voor Jeffrey Buis en Scott Deroue.

Het is een bizar verhaal. Het Italiaanse 2R Racing werd onlangs in Jerez de la Frontera naar huis gestuurd vanwege het overtreden van de geldende corona regels. Het team werd in eerste instantie voor de rest van het seizoen uitgesloten van deelname, echter in Aragon stond het team gewoon weer aan de start nadat men door Dorna weer in genade was aangenomen.

Maar inmiddels heeft het Italiaanse team weer alle aandacht op zich weten te vestigen. Het afgelopen weekend wist 2R Racing coureur Victor Rodriquez zich in eerste instantie niet rechtstreeks te kwalificeren voor de hoofdrace. Via de Last Chance Race, die de Spanjaard wist te winnen, plaatste hij zich alsnog voor de zaterdag en zondag te verrijden races.

In Race1 wist Rodriquez een huzarenstukje uit te halen. Na vanaf de eenendertigste plaats op de grid wist de Spanjaard in een rap tempo door het veld naar voren te rijden om de race na een spannende finale als winnaar af te sluiten. Zondag tijdens de tweede race van het weekend passeerde de Spanjaard als achtste de finish.

Naar nu bekend is geworden heeft de Spanjaard zijn overwinning weer in moeten leveren en is hij ook uit de uitslag van de tweede wedstrijd gehaald. De 2R Racing Kawasaki bleek namelijk niet conform het technisch reglement.

Door de diskwalificatie is Bahattin Sofuoglu de nieuwe winnaar van Race1 van de Pirelli Teruel Round en schuiven de nummer 1 en 2 in de tussenstand van het kampioenschap, Jeffrey Buis en Scott Deroue, op naar de tweede en derde plaats in de eerste race.

Via onderstaande links de herziene uitslagen en nieuwe tussenstand van het kampioenschap waar Buis vanzelfsprekend nog steeds de leiding in handen heeft voor land- en teamgenoot Deroue.

 

Handige links  Pirelli Teruel Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App