Roelfsema scoort tweede plaatsen tijdens Yamaha R3 bLU cRU Cup races in Schleiz

629
yamaha-r3-blu-cru
Yamaha R3 bLU cRU - IDM Schleiz | foto© Damon Teerink

De Yamaha R3 bLU cRU Cup leverde twee spectaculaire races op het circuit van Schleiz af. Nick Roelfsema werd de beste BeNeLux rijder met twee tweede plaatsen. Ook was er een podiumplaats voor Senna van den Hoven in de eerste race. Oliver Svendsen was de beste Yamaha R3 bLU cRU Academy rijder in de IDM Supersport 300 klasse op de Schleizer Dreieck.

De Yamaha R3 bLU cRU Cup kwam afgelopen weekend voor het eerst in actie in de nieuwe opzet tijdens een IDM evenement. Er werd gereden op de Schleizer Dreieck. Net als in Oschersleben lieten zowel de Duitse rijders als de BeNeLux rijders zien, dat het niveau in deze klasse zeer hoog is. Dit leverde dan twee geweldige wedstrijden op.

Bryan Cohen had een hoog tempo in de eerste race en reed weg. Na een foutje moest hij zich terug knokken, maar eenmaal weer aangekomen bij de kopgroep ging Cohen onderuit. Er bleef een geweldige strijd over voor de winst, waarbij Nick Roelfsema en Senna van den Hoven met een tweede en derde plaats een podiumplaats wisten te scoren. Ferre Fleerackers en Sven Wind werden in de kopgroep vierde en vijfde. Cohen werd na zijn oponthoud toch nog elfde, één positie voor Corine Brandhorst. De tweede race leverde opnieuw close racing met een grote kopgroep op. Net als in de eerste race waren er een aantal incidenten. Roelfsema werd opnieuw de BeNelux en finishte opnieuw op een tweede plaats. Van den Hoven werd deze keer vijfde, één positie voor Fleerackers. Brandshorst kwam als dertiende over de eindstreep. Cohen en Wind kwamen niet aan de finish.

In de IDM Supersport 300 klasse gingen de vier Yamaha R3 bLU cRU Academy rijders van start. De jonge coureurs hebben hard en goed gewerkt, waarbij ze ook een mooie stijgende lijn hebben laten zien. Oliver Svendsen werd in beide races de beste Academy rijder met een elfde en twaalfde plaats. Jef Van Calster kwam in de eerste race net te kort voor een punt, nadat hij van ver moest komen op de grid. Luuk de Ruiter eindigden als achttiende en negentiende in Schleiz. Mia Rusthen moest de races in Most missen en ze begon daardoor met een achterstand. Na een stabiel weekend eindigde in beide races net buiten de top-twintig.

Joey Litjens, Coördinator Yamaha R3 bLU cRU BeNeLux: “Ik ben erg trots op hoe de Yamaha R3 bLU cRU Cup zich heeft gepresenteerd in Schleiz. Het niveau is erg hoog en de races zijn spannend. De rijders zijn heel erg aan elkaar gewaagd, wat een goede basis is om steeds beter te kunnen worden. Nick Roelfsema blijft verrassen, maar de andere rijders hebben zich ook erg goed laten zien, zoals het podium voor Senna van den Hoven. De Academy rijders hebben zich goed hersteld na een moeizame eerste dag. Begeleider Dennis Koopman heeft uitstekend werk geleverd, zodat de rijders constant stappen wisten te maken. Ik ben niet tevreden met de resultaten, maar wel over hoe er gewerkt is. Ik denk dat het een goed generale voor het IDM in Assen is geweest.”

De volgende ronde van de Yamaha R3 bLU cRU Cup wordt verreden van 13 t/m 15 augustus tijdens het IDM evenement op het TT Circuit Assen. Ook komen dan de Yamaha R3 bLU cRU Academy in actie in de IDM Supersport 300 klasse.