Romano Fenati maakte eerder op de dag bekend te zullen stoppen met racen. De 22-jarige Italiaan kan ook niet anders dan naar nu bekend is geworden. De Italiaanse motorsportbond heeft hem namelijk per direct geschorst en zijn licentie ingetrokken.

Romano Fenati blijft de gemoederen bezighouden na zijn wangedrag afgelopen zondag tijdens de Moto2 race van de Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini. Een zwarte vlag, twee wedstrijden schorsing, ontslag bij zijn huidige Marinelli Snipers Racing Team en een verscheurd onlangs getekend contract voor komend seizoen bij MV Agusta Forward Racing deden de Italiaan dinsdagochtend besluiten te stoppen als actief coureur.

Lees ook: Romano Fenati geschorst voor twee Grand Prix weekenden
Lees ook: Marinelli Snipers Team ontslaat Romano Fenati
Lees ook: Romano Fenati: ‘Mijn excuses aan de hele sportwereld’
Lees ook: MV Agusta en het Forward Racing Team: ‘Romano Fenati exit’
Lees ook: Romano Fenati trekt zich terug uit de motorsport

Even na de aankondiging van Fenati om te stoppen als actief coureur kwam de Italiaanse motorsportbond FMI (Federazione Motociclistca Italiana) echter met officiële verklaring naar buiten dat men de licentie van de Moto2 coureur met onmiddellijke ingang heeft ingetrokken en hij geschorst is voor ‘alle sportieve en federale activiteiten’.

Dit besluit is dinsdag genomen door het federale gerechtshof, het hoogste gerechtelijke orgaan van het IMF. Fenati kan eventueel nog wel in beroep gaan en protest aantekenen tegen het besluit tijdens een op 14 september 2018 aanstaande om 11.00 uur geplande hoorzitting in het Italiaanse Palazzo Coni.

Het officiële IMF document: Tribunale-federale-FENATI-Romano-Sospensione

De grote vraag is nu natuurlijk, was de keuze van Fenati om te stoppen als coureur een eigen keuze of kwam hij met de mededeling naar buiten op het moment dat hij al op de hoogte was van het besluit van de Italiaanse motorsportbond.

 

Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App