Romano Fenati heeft maandagochtend middels een official statement persoonlijk gereageerd op zijn onbezonnen actie tijdens de Moto2 race zondagmiddag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli.

Francesco Bagnaia won zondagmiddag de op het Misano World Circuit Marco Simoncelli de Moto2 race van de Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini. Ondanks deze klinkende overwinning gin na afloop alle aandacht uit naar de onbezonnen actie van Romano Fenati.

Lees ook: Romano Fenati geschorst voor twee Grand Prix weekenden
Lees ook: Marinelli Snipers Team ontslaat Romano Fenati

Na zondagavond al bestraft te zijn door de racedirectie met een schorsing van twee wedstrijden, op maandagochtend ontslagen te zijn door zijn Marinelli Snipers Team heeft Fenati maandagochtend ook persoonlijk gereageerd op het voorval middels een official statement.

Onderstaand de persoonlijk reactie van Fenati:

Vanochtend, een beetje bijgekomen van alle hectiek en met een heldere geest, zou ik willen dat hetgeen er allemaal gebeurd is gewoon een slechte droom was. Ik denk en denk na over die momenten, ik maakte een onuitsprekelijk gebaar, ik was geen kerel!

Een echte kerel zou de race uitgereden hebben en dan na afloop zijn beklag gedaan hebben bij de racedirectie om op die manier recht te doen aan hetgeen er tijdens de race allemaal gebeurde.

Ik had niet moeten reageren op de provocaties van Manzi. De kritiek is juist en ik begrijp de wrok jegens mij. Ik wil me verontschuldigen bij iedereen die in mij geloofde en iedereen die zich gekwetst voelt door mijn actie. Een afschuwelijk beeld van mij en de sport is naar buiten gekomen. Dit is niet wie ik ben, eenieder die mij persoonlijk goed kent weet dit.

In mijn carrière ben ik altijd een goede coureur geweest. Vorig jaar was ik één van de weinigen die geen enkele boete heeft ontvangen, ik heb nooit iemand anders zijn leven in gevaar gebracht, integendeel zelfs. Ik heb altijd volgehouden en me er hard voor gemaakt dat er momenteel coureurs op het circuit rijden die er een gevaarlijke rijstijl op na houden.

Het klopt, helaas heb ik een impulsief karakter, maar mijn bedoeling was zeker niet om een andere coureur te kwetsen, maar ik wilde hem doen inzien dat wat hij deed gevaarlijk was en dat ik hetzelfde had kunnen doen zoals hij met mij had gedaan!

Ik wil mezelf niet rechtvaardigen, ik weet dat mijn gebaar niet te rechtvaardigen is, ik wil me dan ook nogmaals verontschuldigen.

Nu heb ik tijd om verder na te denken en mijn hoofd leeg te maken.

 

Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App