Romano Fenati trekt zich, naar aanleiding van zijn wangedrag afgelopen zondag in Misano, helemaal terug uit de motorsport. Dit nieuws heeft de 22-jarige Moto2 coureur dinsdag laten weten in een interview met de Italiaanse krant La Repubblica.

Romano Fenati kwam afgelopen weekend in opspraak toen hij tijdens de Moto2 race van de Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini op volle snelheid in de voorrem van de naast hem rijdende Stefano Manzi kneep.

Na het voorval kreeg Fenati meteen de zwarte vlag en werd hij uit de wedstrijd gehaald. Vervolgens kreeg hij van de racedirectie een schorsing opgelegd van twee Grand Prix weekenden, werd hij maandagochtend ontslagen door zijn huidige Marinelli Snipers Racing Team en verscheurde zijn beoogde nieuwe werkgever, het MV Agusta-Forward Racing Team, het onlangs getekende contract voor 2019.

Lees ook: Romano Fenati geschorst voor twee Grand Prix weekenden
Lees ook: Marinelli Snipers Team ontslaat Romano Fenati
Lees ook: Romano Fenati: ‘Mijn excuses aan de hele sportwereld’
Lees ook: MV Agusta en het Forward Racing Team: ‘Romano Fenati exit’

Al deze zaken hebben Fenati nu dus doen besluiten om zich helemaal terug te trekken uit de sport en zijn helm definitief aan de wilgen te hangen.

“Ik denk dat het voorbij is, vaarwel”, liet Fenati dinsdag optekenen in een interview met de Italiaanse krant La Repubblica. “Ik ging altijd het circuit op om te winnen, om Romano Fenati te zijn. Maar ik realiseer me dat niemand om me geeft, om de pijn die ik momenteel heb. Het is dus beter om een punt achter mijn loopbaan te zetten.”

Fenati, die maandag middels een eigen bericht al zijn excuses had aangeboden voor zijn wangedrag benadrukte in het interview nog wel dat Stefano Manzi ook zeker niet vrijuit gaat en even voor het bewuste voorval ook een aantal niet misselijke streken had uitgehaald.

“Manzi viel me drie keer aan en had me ook kunnen doden. Het laatste voorval met Manzi gebeurde vijfhonderd meter voor mijn reactie. Ik dacht hetzelfde te doen, wilde hem laten zien dat ik ook gemeen kan zijn. Maar ik zweer dat ik nooit van plan was om hem letsel toe te brengen.”

Nu Fenati besloten heeft om te stoppen met racen is hij van plan om aan het werk te gaan in de ijzerwarenwinkel van zijn opa.

 

Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App