Valentino Rossi mocht zondag na afloop van de MotoGP race van de Gran Premio Motul de la República Argentina samen met winnaar Marc Marquez en de nummer drie Andrea Dovizioso plaatsnemen op het podium. Het was zijn eerste keer sinds de Sachsenring 2018, de Italiaan vierde het dan ook bijna als een overwinning.

Het was voor Valentino Rossi alweer een tijdje geleden dat hij na afloop van een MotoGP race het podium mocht betreden, om precies te zijn sinds de in 2018 verreden Duitse Grand Prix op de Sachsenring. De onlangs 40 jaar geworden Italiaan werd toen ook tweede achter winnaar Marc Márquez en voor zijn teamgenoot Maverick Viñales.

Rossi kende in Argentinië een goed weekend. De Yamaha coureur was nagenoeg tijdens elke sessie in de voorste gelederen te vinden. De negenvoudig wereldkampioen keek dan ook vol vertrouwen uit naar de zondag te verrijden race.

Meteen bij de start zat de Italiaan er goed bij. Al snel was duidelijk dat Marquez in deze wedstrijd een maatje te groot was maar achter de Repsol Honda Team coureur ontstond er vervolgens een prachtige strijd met Rossi en Andrea Dovizioso in de hoofdrol. De Yamaha coureur vocht de gehele race als een ‘jonge hond’ en wist uiteindelijk Dovizioso van zich af te schudden en na 25 ronden als tweede de finish te passeren.

Een geweldig moment voor de negenvoudig wereldkampioen die precies 23 jaar geleden op het circuit van Alam in Maleisië zijn eerste wedstrijd reed in het MotoGP wereldkampioenschap. (125cc klasse met als resultaat een zesde plaats).

 

Valentino Rossi: “Dit is geweldig voor het team en Yamaha. We hebben al lang niet meer op het podium gestaan. Eind 2018 hebben we in Sepang en Valencia aan de leiding rijdend twee dure fouten gemaakt, waardoor ik een bittere nasmaak aan overhield. Hier heb ik gereden als een ‘jonge hond’. Ik ben erg blij, het is geweldig voor mijn team. We komen uit een moeilijke fase, dus dit resultaat is erg belangrijk. Wat betreft de strijd met Dovi, ik heb steeds geprobeerd om hem voor te blijven. Dovi was erg sterk. Maar op twee plaatsen zag ik dat ik dat ik iets sneller was dan hij. Ik wist dat ik extreem precies moest remmen, het was elke keer een paar centimeter, anders zou hij me meteen weer voorbij zijn gegaan. De inhaalactie in de laatste ronde is bijzonder. Dat geeft me veel plezier. Ik probeerde het en het ging goed. Deze tweede plaats is een beloning voor het harde werken, we hebben vanaf vrijdag heel goed gewerkt. Ik heb de medium band gebruikt omdat ik er een goed mee had en mijn tempo ermee goed was. De band heeft me zeker een beetje geholpen in de finale. Ik denk dat ik op het juiste moment iets sneller was dan Dovi. Maar in MotoGP verandert alles zo snel. Je kunt vijfde worden en iets later aan het einde van het veld eindigen….. We gaan nu naar Austin, een heel ander circuit. Austin is misschien wel het moeilijkste en meest technisch en veeleisende circuit op de kalender. Maar zo slecht waren we daar de voorgaande jaren niet. We moeten opnieuw de juiste beslissingen nemen en vanaf het begin van het weekend goed werken.”

De eerstvolgende Grand Prix wordt over twee weken verreden op het in Austin, Texas gelegen Circuit of the Americas.

 

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App