RT Motorsports by SKM – Kawasaki in 2021 met Dino Iozzo in IDM Supersport 600

192
dion-iozzo
Dino Iozzo | foto© RT Motorsports by SKM - Kawasaki

Naast het WorldSSP300-kampioenschap en het IDM Supersport 300 start RT Motorsports by SKM – Kawasaki in 2021 ook in het IDM Supersport 600. Dit gaat het Nederlands-Duitse team doen met Dino Iozzo.

Dino Iozzo, een Zuid-Afrikaans talent, reed al eerder voor RT Motorsports by SKM – Kawasaki. Dat was echter op de Kawasaki Ninja 400 en niet op de Kawasaki ZX-6R, de Supersport-motor van Kawasaki. Toch is een 600-motor voor de Zuid-Afrikaan niet nieuw, want dit jaar racet hij in het Zuid-Afrikaans 600 Kampioenschap. Hij won daarin de eerste twee races maar brak daarna zijn sleutelbeen waardoor het kampioenschap er niet meer inzit.

Teammanager Rob Vennegoor: ‘Wij zijn trots dat we volgend jaar ook in het IDM Supersport 600 uitkomen. Een nieuwe stap voor ons, met als doel doorgroei te kunnen genereren vanuit onze Supersport 300-teams. Frank Krekeler van SKM heeft enorm veel succesvolle ervaring in de motorrace en met RT Motorsports hebben we zelfs successen behaald in de Superbike-klassen. Onze samenwerking heeft dus de juiste ingrediënten om deze volgende stap te kunnen maken. Ik ben blij dat we weer samen kunnen werken met Dino. Hij had het niet eenvoudig in het WorldSSP300, maar dat kwam vooral door de kwalificatie. In de race was hij altijd snel en dat geeft veel vertrouwen. Bovendien heeft hij 600-ervaring en dat is cruciaal bij een nieuw project als dit. We hebben er ongelooflijk veel zin in, samen met onze eigen partners en met Kawasaki Duitsland.”

Dino Iozzo: “Ik ben blij met mijn nieuwe contract met RT Motorsports by SKM – Kawasaki. Vorig jaar reed ik voor ze in het WorldSSP300. Het was mijn tweede jaar in dit kampioenschap en ik was trots te rijden voor RT Motorsports by SKM – Kawasaki. In het seizoen had ik het vooral lastig met de kwalificaties waardoor ik telkens van ver moest komen. Samen met het team hebben we er toen hard aan gewerkt om dit op te lossen en met succes. De samenwerking verliep dus perfect en ik kan niet wachten om deze samenwerking voor te zetten.”

Handige links IDM Sachsenring 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App