Zondagmiddag 3 april alweer de tweede uitzending van RTL Motorsport.

Ruim 220.000 duizend kijkers hebben genoten tijdens de eerste aflevering het nieuwe motorsportprogramma. De verwachtingen vooraf waren rond de 100.000 kijkers en gezien de minimale aankondigingen ( de programmering moet minimal een maand van tevoren worden aangeleverd bij de omroepbladen) en publiciteit mogen Corne Klijn, Ed Meijer en alle andere medewerkers heel erg tevreden zijn over de start. Ook de waarderingscijfers logen er niet om. Ligt het gemiddelde op zondagmiddag bij RTL 5 rond de 4,5. RTL Motorsport scoorde een 5,8.

Wat kunnen we komende zondagmiddag verwachten in de tweede uitzending.

Naast de tweede wedstrijd van het WK Superbike op Phillip Island in Australie kunnen we beelden verwachten van de WK Superbike en Supersport test in Valencia, een uitgebreid interview met Jurgen van de Goorbergh. Wat heeft Jurgen ons te vertellen na de teleurstellende eerste wedstrijd in Qatar, hoe ziet hij zijn toekomst op de voor hem nieuwe Ducati, laat hij wat los over de geruchten die in de bladen en op de diverse forums worden verspreid over zijn eventuele overstap naar het ten Kate Honda team.
Ook sprak Corne Klijn uitgebreid met Chris Walker over zijn terugkeer bij Kawasaki in het WK Superbike.
Hoe waren de ervaring van het Suzuki Nederland team met Barry Veneman, Jarno Jansen tijdens de eerste kennismaking met de top van het WK Supersport in Valencia. Corne vroeg hun het hemd van het lijf en ook tuner Marc Hoegee komt uitgebreid aan het woord.
Naast deze beelden en interviews ook een uitgebreid verslag van het afgelopen paasweekend verreden WK500 op het circuit van Assen.

Kortom weer genoeg redenen om komende zondagmiddag vanaf 16.30 uur af te stemmen op RTL Motorsport.

Tekst;: Evert Slager (evert@racesport.nl)