Ruben Bijman in 2021 van start in FIM Supersport 300 World Championship

44
ruben-bijman
Ruben Bijman | foto© idm.de

Ruben Bijman zal dit seizoen zijn debuut gaan maken als coureur in het FIM World Supersport 300 kampioenschap. De 17-jarige motorcoureur uit Lopik zal uit gaan komen op een Yamaha YZF-R3 in de kleuren van het Spaanse Grupo Machado Came SBK.

In 2019 maakte Ruben Bijman zijn debuut met de Yamaha R3 in de Supersport 300 klasse van het IDM. Met een aantal podiums en altijd in de kopgroep aanwezig, opende dit de deuren voor een volgende stap, namelijk een start in het wereldkampioenschap.  Deze volgende stap is gevonden bij het Spaanse Grupo Machado Came SBK team. Bijman gaat hier deel uitmaken van een team van drie rijders, waaronder Vincente Pérez.

Bijman en het team hebben als doelstelling in het debuutjaar om zoveel mogelijk ervaring op te doen, daarbij zoveel mogelijk progressie te boeken en een zo hoog mogelijke klassering neer te zetten.

ruben-bijmanOp korte termijn zal een eerste test gaan plaatsvinden in Spanje. Daarnaast zal op 8 april a.s. getest gaan worden op het TT Circuit Assen, alwaar ook de eerste ronde van het seizoen in het WSBK zal gaan plaatsvinden van in het weekend van 23-25 april.

Ruben Bijman: ‘Ik ben alle mensen en bedrijven die mij steunen zeer dankbaar dat ik de kans krijg om dit jaar de stap te maken naar het wereldkampioenschap! Ik kan dan ook niet wachten om met het team te gaan testen en heb er alle vertrouwen in dat we samen met het Grupo Machado Team er een mooi seizoen van kunnen maken!’

Bijman is komend seizoen niet de enige Nederlandse deelnemer in het FIM Supersport 300 World Championship. De coureur uit Lopik heeft gezelschap van regerend wereldkampioen Jeffrey Buis, Koen Meuffels en Victor Steeman.

Bedrijven of personen die interesse hebben om Bijman te steunen in het wereldkampioenschap, kunnen contact opnemen via de contactgegevens op de website www.rubenbijman17.nl/contact.