Na vele jaren actief te zijn geweest in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap zet het Nederlandse RW Racing GP een volgende stap door naar de Moto2-klasse te gaan. Het is met trots dat het Nederlandse team aankondigt de Spaanse topcoureur Axel Pons te hebben gecontracteerd voor het seizoen 2017.

RW Racing GP en Axel Pons kijken uit naar komend seizoen en de samenwerking in de Moto2 klasse. De eerste tests zullen al volgende maand in Spanje plaatsvinden en worden voortgezet in februari en maart 2017 tijdens de officiële Moto2-testdagen.

Jarno Janssen (RW Racing GP-teammanager):  “We zijn verheugd over dit nieuwe project in het Moto2-wereldkampioenschap. Het voelt als een enorme boost en we zijn klaar voor deze nieuwe uitdaging. Met zijn 25 jaar is Axel Pons zowel een ervaren als getalenteerde coureur en we zijn blij dat we met hem de krachten kunnen bundelen. Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om onze huidige coureur Livio Loi te bedanken door zijn vechtlust de afgelopen twee jaar en wens hem alle succes in zijn toekomst.”

Axel Pons: “Ik ben heel blij om onderdeel te zijn van dit project in 2017 en wil alle partners van RW Racing GP bedanken voor deze kans. Ik weet zeker dat we er volgend jaar iets moois van maken als ik de progressie van dit jaar kan doortrekken. Ik wil daarom ook het Arguinano Team en mijn relaties bedanken voor hun steun de afgelopen jaren.”

Axel Pons begon in 2008 zijn Grand Prix-carrière in de 125cc. Met zeven top 10-finishes tot nu toe dit jaar, en een kwalificatie op de eerste startrij voor de GP van Maleisië is de 25-jarige Pons bezig aan zijn beste seizoen in de Moto2 categorie tot nu toe.

 

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag