Ryan van de Lagemaat zal het laatste weekend van juni aan de start verschijnen tijdens de 2019 editie van de Motul TT Assen. De 19-jarige Moto3 coureur uit Culemborg heeft hiervoor opnieuw een wildcard toegewezen gekregen.

Ryan van de Lagemaat zal ook dit jaar weer van start gaan tijdens de Nederlandse Grand Prix wegrace, de Dutch TT, die in het weekend van zondag 30 juni op het TT Circuit Assen zal worden verreden. Dit positieve nieuws kreeg de jonge KTM-coureur het afgelopen weekend te horen van de wereld motorbond de FIM, en GP-organisator DORNA.

Van de Lagemaat, normaalgesproken uitkomend in het Moto3 Junior World Championship (CEV Repsol), zal zich echter geen illusies gaan maken om mee te kunnen strijden voor de winst, een podium en zelfs niet voor de WK punten. Doel voor de coureur uit Culemborg zal zijn om zich te kwalificeren voor de race, veel te leren en bovenal te genieten van deze toch wel bijzondere kans.

Ryan van de Lagemaat: “Dit is geweldig mooi nieuws voor mij. Voor elke Nederlandse coureur is dit de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Ik ga mijn best te doen om mij weer te kwalificeren voor de wedstrijd.”

Het is de derde keer en het derde seizoen op rij dat Van de Lagemaat middels een wildcard optreden in actie komt tijdens de Dutch TT.

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App