Salvador wint, Van den Goorbergh 13e op zondag in Aragon

7
red-bull
Red Bull MotoGP Rookies Cup - race 2 Aragon | foto© Rene Vos

Zonta van den Goorbergh is zondagmiddag op Motorland Aragon als dertiende geëindigd in de afsluitende Red Bull MotoGP Rookies Cup race van het seizoen. De winst in deze laatste race van 2019 ging naar de Spanjaard David Salvador.

Zondagmiddag kwamen de Red Bull MotoGP Rookies Cup coureurs na afloop van de drie races van het MotoGP wereldkampioenschap op het Motorland Aragon circuit in actie voor hun tweede wedstrijd van het weekend en de allerlaatste van het seizoen.

Na drie minder spannende voorgaande races maakten de jonge talenten er een waar spektakelstuk van. Maar liefst vijftien coureurs bleven bij elkaar en streden van start tot finish voor de allerlaatste zege van het jaar. Na vijftien ronden was het de Spanjaard David Salvador die aan het langste eind trok en als winnaar over de finish kwam voor winnaar van de eerste race van het weekend Billy van Eerde en Marco Uriarte.

Barrry Baltus sloot zijn Red Bull MotoGP Rookies Cup carrière af met een keurige zevende plaats. De talentvolle Belg zal namelijk komend seizoen als vaste coureur zijn opwachting maken in de Moto3 klasse. Zelos, het management van de jonge Belg, maakte zondagmiddag in Aragon bekend dat hun protegé komend seizoen de overstap maakt naar de lichtste klasse van het MotoGP wereldkampioenschap waar hij uit zal gaan komen voor Duitse team PrüstelGP.

Barry Baltus: “Ik ben erg blij met de kans die PrüstelGP mij biedt…. Het is een droom die uitkomt om volgend jaar in het wereldkampioenschap uit te mogen komen. Sinds ik met motorracen ben begonnen, heb ik me hiervoor ingezet. Na het tekenen van het contract kon ik mijn geluk dan ook niet op. Het was erg emotioneel voor mij en ik wil dit team bedanken voor het geloof in mij, maar ook mijn ouders en iedereen die mij altijd heeft gesteund heeft op deze reis.”

Zonta van den Goorbergh
Zonta van den Goorbergh reed opnieuw een sterke race, de jonge Nederlander maakte de gehele race deel uit van de kopgroep om na vijftien ronden slechts op 1,190 seconde van de winnaar als dertiende de finish te passeren. De zoon van voormalig Grand Prix coureur Jurgen van den Goorbergh kan hiermee terugkijken op een geslaagde eerste seizoen in de klasse, een seizoen dat in 2020 een vervolg zal krijgen.

Of Van den Goorbergh ook in 2020 de enige Nederlander zal zijn in deze klasse is nog niet bekend. Drie landgenoten, te weten Bastiaan Visser, Nick Roelfsema en Collin Veijer, zijn namelijk uitgenodigd om binnenkort deel te mogen nemen aan het Red Bull Rookies Selection event in het Spaanse Guadix. Tijdens dit evenement kan het drietal hun talent tonen om eventueel in aanmerking te komen in de 2020 editie van de Red Bull MotoGP Rookies Cup.

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragon:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App