Sam Lowes begint in Jerez aan nieuw WorldSBK avontuur

6154
sam-lowes
Sam Lowes | foto© Marc VDS Racing

Na vele jaren actief te zijn geweest in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap begint Sam Lowes in 2024 aan een nieuwe avontuur als WorldSBK coureur. Dinsdag was het zover en stapte de Brit in een koud Jerez voor de eerste keer op de Elf Marc VDS Racing Team Ducati.

Sam Lowes heeft dinsdag in Jerez zijn langverwachte eerste optreden gemaakt op de Ducati Panigale machine waarmee hij in 2024 uit gaat komen in het FIM Superbike World Championship. De bedoeling was dat de tweelingbroer van Kawasaki Racing Team WorldSBK coureur Alex Lowes op maandag al zijn debuut zou maken op de voor hem nieuwe Ducati Panigale maar slecht weer gooide roet in het eten.Ondanks dat de baan dinsdagochtend nog grotendeels nat was en de thermometer in Jerez slechts 14 graden aangaf koos de Elf Marc VDS Racing coureur er toch voor om op regenbanden naar buiten te gaan en kennis te maken met zijn nieuwe machine, een machine in een prachtige zwart/grijze test kleurstelling. In de middag droogde het Zuid-Spaanse circuit voldoende op zodat Lowes zijn eerste ervaring op kon doen op Pirelli slick rubber.

Sam Lowes: “Vandaag begon de dag met de nodige spanning. Ik stond te popelen om op de Ducati te rijden en mijn WorldSBK-debuut te kunnen maken, maar de omstandigheden waren niet ideaal. Voordat ik naar buiten ging voor de eerste run op een natte baan, was ik supernerveus. Maar na drie ronden had ik een grote glimlach op mijn gezicht omdat de motor gewoon heel gebruiksvriendelijk is hetgeen me meteen vertrouwen gaf. Ik voelde me ook meteen thuis bij mijn nieuwe crew en ze hebben me kunnen uitleggen waar ik me op moet concentreren om snel te zijn op een Superbike machine, maar ze hebben me ook verteld wat ik goed doe. Ik moet mijn stijl veranderen na zo’n lange tijd in de Moto2 te hebben gereden, maar we moeten het stap voor stap aan gaan pakken. Ik moet zeker kijken naar hoe ik rem. Maar ik hou nu al van deze motor. Hij doet sommige dingen ongelooflijk goed en hij is gewoon prachtig om mee te rijden. De snelheid is erg indrukwekkend. Ik bleef schakelen, maar de motor wil gewoon blijven accelereren en ik was onder de indruk van hoe goed de elektronica de prestaties op versleten banden beheert. Ik kijk er nu al naar uit om in 2024 te gaan racen. Ik weet dat WorldSBK een klasse op hoog niveau is, maar deze test heeft me ervan overtuigd dat we competitief kunnen zijn, omdat ik weet dat er nog een grote marge is om te verbeteren. Het was een geweldige inspanning van het hele team en Ducati om me hier nu al te kunnen laten rijden, dus daar ben ik ze erg dankbaar voor. Nu ga ik genieten van een korte winterstop, maar ik ben er nu al klaar voor om in 2024 te gaan racen.”

Sam Lowes maakt in 2024 samen met zijn Elf Marc VDS Racing Team, het team waarvoor hij de laatste seizoen actief was in de Moto2 klasse en waar zijn vrouw de teamdirecteur is, de overstap naar het FIM Superbike World Championship. Het Belgische team zal in 2024 naast haar debuut in het WorldSBK ook gewoon actief blijven in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioen met Tony Arbolino en nieuwkomer Filip Salac die op zijn beurt de plaats in gaat nemen van Lowes.Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube                            Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’