Sam Lowes op Moto2 pole tijdens thuis Grand Prix

92
lowes
Sam Lowes | foto© Racesport.nl - Rene Vos

#BritishGP – Sam Lowes vertrekt zondag in Silverstone vanaf de pole in de Moto2 klasse. De Brit was zaterdagmiddag het snelst tijdens een kwalificatie die onder natte en moeilijke omstandigheden verreden werd. Johann Zarco en Jonas Folger vergezellen de Brit zondag op de eerste startrij.

Net als tijdens de Moto3 en MotoGP kwalificatie werd zaterdagmiddag de Moto2 kwalificatie in Silverstone verreden op een kletsnat Brits circuit. Het gevolg; moeilijke omstandigheden en een groot aantal schuivers.

Tot aan de laatste minuut was het Johann Zarco die het beste met de omstandigheden om leek te kunnen gaan en de pole naar zich toe leek te trekken. Helaas ging het in de laatste ronde ook mis voor de Fransman en terwijl de regerend Moto2 wereldkampioen de modder van zijn motorpak stond te vegen was het Sam Lowes die in zijn allerlaatste laatste ronde sneller was en met de pole aan de haal ging.

Zarco werd tweede voor Jonas Folger, Alex Marquez, Hafizh Syahrin, Franco Morbidelli en Isaac Viñales.

Lorenzo Baldassarri, Simone Corsi en Tom Lüthi kwalificeerden zich als laatste drie coureurs binnen de top tien terwijl Alex Rins – de titelkandidaat onderging ruim een week geleden nog een operatie vanwege een bij een trainingsongeval opgelopen schouderblessure – niet verder wist te komen dan de negentiende rondetijd.

 

Handige links Octo British Grand Prix: