Sam Lowes zal volgende week de eerste officiële Moto2 test van 2020 aan zich voorbij moeten laten gaan vanwege een schouderblessure. De kersverse Estrella Galicia 0,0 MarcVDS Moto2 coureur liep de blessure eerder deze week op bij een crash tijdens een privé test in Jerez.

Het Estrella Galicia 0,0 Marc VDS team presenteerde woensdag haar team en plannen voor komend seizoen. Grote afwezige tijdens de presentatie was de dit seizoen nieuw voor het team uitkomende Sam Lowes.

De Brit moest verstek laten gaan nadat hij eerder deze week bij een privé-test in Jerez ten val was gekomen en daarbij een schouderblessure opliep. Op het moment van de presentatie bracht Lowes een bezoek aan de Hospital University Dexeus in Barcelona voor een aantal medische onderzoeken.

Tijdens dit onderzoek kwam aan het licht dat de Brit een een breuk in en een ontwrichting van de rechterschouder heeft opgelopen bij de crash. Tevens zijn er een aantal banden in de schouder afgescheurd.

Vooralsnog lijkt een operatie niet noodzakelijk en dient de blessure te genezen met rust en een aantal intensieve behandelingen. Vervolgens zal Lowes radiologische en ultrasone controles ondergaan om een beeld te kunnen schetsen of hij in staat is actief met het herstel bezig te gaan.

De 29-jarige Brit blijft positief gestemd ondanks deze tegenslag. Hij hoopt dan ook zo snel als mogelijk te kunnen beginnen met het revalidatieprogramma, dit om binnenkort zijn testwerk voor zijn nieuwe werkgever, Team Estrella Galicia 0,0 Marc VDS, te kunnen hervatten.

De geschatte hersteltijd voor dit soort blessures is ongeveer vier weken, maar hierover kan pas over enkele dagen meer gezegd worden. Wat wel duidelijk is dat Lowes de komende week de eerste officiële Moto2 test van 2020 in Jerez definitief aan zich voorbij moet laten gaan.

Sam Lowes vormt dit seizoen samen met de Spanjaard Augusto Fernandez het Moto2 rijdersduo binnen Team Estrella Galicia 0,0 Marc VDS. De Spanjaard en de Brit nemen de plaatsen in van de bij het team vertrokken Xavi Vierge en de naar de MotoGP overgestapte Alex Marquez.

 

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App