Sam Lowes is zondagmiddag in Aragon winnaar geworden van de Moto2 race van de Premio Liqui Moly de Teruel. Het is de derde opeenvolgende zege van de Brit in de klasse die in deze race de Italianen Fabio di Giannantonio en Enea Bastianini tweede en derde zag worden. Nederlander Bo Bendsneyder passeerde als zestiende de finish.

Sam Lowes heeft zijn dominante optreden van de laatste Grand Prix weekenden zondagmiddag opnieuw een vervolg gegeven. Er stond zondagmiddag in Aragon opnieuw geen maat op vanaf de pole vetrokken Estrella Galicia 0,0 MarcVDS coureur. De Brit nam meteen bij de start de leiding om na 21 ronden met een voorsprong van meer dan acht seconden op de nummer twee als winnaar de finish te passeren.

Achter de nieuwe leider in de tussenstand van het kampioenschap passeerden Fabio di Giannantonio en Enea Bastianini als tweede en derde de finish terwijl Remy Gardner en Jorge Navarro in deze race de top vijf completeerden.

De zesde plaats werd een prooi voor Jorge Martin gevolgd door Jake Dixon, Augusto Fernandez en het American Racing duo Marcos Raminez en Joe Roberts.

De vanaf de tiende plaats op de grid gestarte Bo Bendsneyder kende een matige race. Na bij de start een plaats gewonnen te hebben zakte de Nederlander gedurende de race steeds verder terug in het veld. De NTS RW Racing GP coureur kwam dankzij een flink aantal crashes voor hem weliswaar nog wel als zestiende over de finish en greep daarbij net naast het laatste WK punt.

Tussenstand kampioenschap
Met zijn derde opeenvolgende zege neemt Lowes de leiding over in de tussenstand van het kampioenschap. De Brit heeft met nog drie races te gaan nu 178 WK punten achter zijn naam staan. Bastianini bezet nu de tweede plaats met 171 punten terwijl de in deze race als elfde geëindigde Luca Marini derde blijft met 155 gescoorde punten.

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag van deze warm-up sessies en alle andere actie tijdens de derde en afsluitende dag van de Gran Premio Liqui Moly de Teruel is te vinden in het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag.

Handige links Gran Premio Liqui Moly de Teruel 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App