Sam Lowes wint opnieuw, Bo Bendsneyder twaalfde in Doha

sam-lowes
Sam Lowes - Qatar | foto© Marc VDS Racing

Sam Lowes heeft zondagavond op het Losail International Circuit ook de tweede Moto2 race van het seizoen op zijn naam geschreven. De Elf Marc VDS Racing Team coureur was in de twintig ronden tellende race van de Tissot Grand Prix of Doha het snelst voor het Red Bull KTM Ajo duo Remy Gardner en Raul Fernandez. Bo Bendsneyder kende net als een week geleden een moeilijke en moeizame wedstrijd en passeerde als twaalfde de finish.

Om 18:20 uur lokale tijd gingen zondagmiddag op het Losail International Circuit in Qatar de lichten uit voor de tweede Moto2 race van het seizoen 2021. Bij de start was het Marco Bezzecchi die het snelst was en na de eerste ronde als leider doorkwam voor Sam Lowes en Raul Fernandez. Nederlander Bo Bendsneyder kende vanaf de vijftiende plaats op de grid een goede start en wist in de eerste ronde zelf een aantal posities te winnen.

Vier coureurs wisten vervolgens afstand te nemen van het rest van het veld, te weten Bezzecchi, Lowes, Fernandez en Gardner terwijl Bendsneyder het net als een week geleden opnieuw moeilijk had in de eerste ronden en zijn gewonnen posities uit de eerste ronde al snel weer prijs moest geven.

In de jacht op het leidende viertal zagen we Joe Roberts in de zevende ronde onderuit schuiven in bocht veertien terwijl Bendsneyder na in de voorgaanden ronden en door deze val een paar plaatsen opgeschoven was weer terug zien vallen naar de vijftiende plaats.

De volgende crasher was de Amerikaan Cameron Beaubier, aangezien de Moto2 debutant zojuist Bendsneyder gepasseerd was leek de Nederlander door deze crash een plaatst op te schuiven, zij het niet dat de Duitser Marcel Schrötter hem op hetzelfde moment de kaas van het brood eet en de vijftiende plaats zijn deel bleef.

Het viertal vooraan bleef vervolgens ronde na ronde iets verder weglopen bij de rest van het veld. Halverwege de race deed Lowes verwoede pogingen om weg te rijden bij zijn drie medekoplopers, maar zowel Gardner als ook Fernandez gaven vooralsnog geen krimp maar Bezzecchi leek moeite te krijgen met de tempoversnelling van de Brit.

Nadat Tommaso Marcon – dit weekend de vervanger van de geblesseerde Simone Corsi- met een technisch probleem uitviel was het met nog acht ronden te gaan Tom Lüthi die zijn race vroegtijdig zag eindigen met een crash in bocht twee.

Niet veel later zagen we Schrötter en Jake Dixon onderuit schuiven, aangezien beide even daarvoor Bendsneyder terug hadden weten te dringen naar de zestiende plaats zagen we de Nederlander door deze crash twee plaatsen winnen en als veertiende doorkomen.

Vooraan het veld bleven Lowes, Gardner en Fernandez er een spannende strijd voor de leiding in de race van maken terwijl Bezzecchi met nog vier ronden te gaan duidelijk af had moeten haken.

In de tweede groep schoof Aron Canet ook nog onderuit, verder naar achteren zagen we een longlap penalty voor Lorenzo Baldassarri, maar het goede nieuws….Bendsneyder kon profiteren want de Nederlander zagen we inmiddels weer op de twaalfde positie doorkomen.

Leek Lowes in de voorlaatste ronde definitief toe te slaan met de snelste ronde van de race, Gardner gaf echter geen krimp. De Australiër wist in de laatste ronde weer aan het achterwiel te komen van de Brit. Maar wat Gardner ook probeerde, Lowes hield stand en met opnieuw de snelste ronde van de race passeerde de Elf Marc VDS Racing coureur voor de tweede keer binnen een week als eerste de finish.

Gardner eindigde als tweede voor zijn teamgenoot Fernandez terwijl Bezzecchi op ruim zes seconden van de winnaar als vierde de eindstreep passeerde.

Op ruim zestien seconden werd Ai Ogura vijfde voor Augusto Fernandez, Celestino Vietti, Stefano Manzi, Xavi Vierge en Fabio Di Giannantonio.

Bendsneyder eindigde in deze race als twaalfde. Werd de Pertamina Mandalika SAG Team coureur een week geleden nog negende op ruim twaalf seconden van de winnaar, dit keer moest Bendsneyder meer dan twintig seconden prijsgeven op dezelfde winnaar waarbij hij het geluk ook nog eens aan zijn zijde had dit keer vanwege een viertal uitvallers voor hem in de race.

Racesport.nl Liveblog
Voor een uitgebreider verslag en meer details van deze en de andere zondag verreden races verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog – zondag. Link: Racesport.nl Liveblog –zondag.

Handige links Tissot Grand Prix of Doha:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter