Home MotoGP Sam Lowes ook op zaterdagochtend in Silverstone het snelst

Sam Lowes ook op zaterdagochtend in Silverstone het snelst

44
lowes
Sam Lowes | foto© Racesport.nl - Rene Vos

#BritishGP – Sam Lowes heeft ook tijdens de derde vrije training van de Octo British Grand Prix de snelste tijd laten noteren. De Brit was zaterdagochtend het snelst voor Takaaki Nakagami en Tom Lüthi.

Na twee eerste vrije trainingen op vrijdag waar de regen een grote rol speelde voor de  Moto2 coureurs leek het er zaterdagochtend in eerste instantie op dat de omstandigheden beter waren tijdens de start van de derde vrije training. Niks was echter minder waar, terwijl de lichten op groen gingen kwamen opnieuw de eerste regendruppels naar beneden op en rondom het Silverstone circuit. Droog op sommige delen, iets vochtig op de andere delen, kortom opnieuw geen ideale omstandigheden voor de middenklasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

De regen zette in tegenstelling tot de eerste twee vrije trainingen niet echt door waardoor er nagenoeg de gehele sessie actie was op de baan……

Uiteindelijk was het Sam Lowes die het snelst was en met een rondetijd van 2’07.564 na afloop van de sessie de lijst aanvoerde. De Brit kreeg het echter niet cadeau want ook Takaaki Nakagami was in deze sessie opnieuw goed op dreef, de Japanner moest echter op het laatst zijn meerde erkennen in de dit weekend voor zijn thuispubliek acterende Sam Lowes.

Tom Lüthi noteerde de derde rondetijd gevolgd door Johann Zarco, Jonas Folger en Alex Marquez.

De zevende tijd kwam zaterdagochtend op naam van Lorenzo Baldassarri voor Axel Pons, Mattia Pasini en Franco Morbidelli.

De Belg Xavier Simeon sloot deze sessie af met de veertiende rondetijd. De QMMF Racing coureur kende echter nog wel een hachelijk moment toen hij na het vallen van de finishvlag in zijn uitloopronde nog ten val kwam. Zelf bleef Simeon ongedeerd maar zijn machine liep dusdanige schade op dat hij per voet terug moest keren naar de pitbox van zijn team.

 

WordPress Image Lightbox