Samuele Cavalieri in 2021 teamgenoot Loris Cresson bij Outdo TPR Pedercini

38
samuele-cavalieri
Samuele Cavalieri (l) en Lucio Pedercini (m) | foto© Pedercini Racing

Samuele Cavalieri zal in 2021 zijn debuut als vaste coureur gaan maken in het FIM Superbike World Championship. De Italiaan heeft hier een contract getekend bij Outdo TPR Pedercini, het Kawasaki team waar hij de teamgenoot wordt van de Belg Loris Cresson.

Team Outdo TPR Pedercini zal in 2021 definitief met twee coureurs aan de start verschijnen in het FIM Superbike World Championship. Nadat eerder al Loris Cresson bevestigd werd als coureur heeft het team nu de 23-jarige Samuele Cavalieri als tweede coureur bevestigd. Beide heren zullen op een Kawasaki ZX10-RR aan de start verschijnen in het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap.

Cavalieri, afgelopen seizoen één van de frontrunners in de Italiaanse CIV Superbike kampioenschap, begint aan zijn eerste seizoen als fulltime WorldSBK coureur nadat hij in het verleden al negen keer aan de start stond als vervanger binnen de Ducati teams van Motocorsa en Barni Racing. Tijdens zijn invalbeurten wist Cavalieri twee keer een dertiende plaats als zijn beste klassering te scoren, beide keren in 2019 tijdens het wedstrijd weekend op het Misano World Circuit Marco Simoncelli in 2019.

Samuele Cavalieri: “Ik ben ongelooflijk blij en opgewonden dat ik me bij Team Pedercini Racing kan aansluiten voor mijn eerste volledige seizoen in het FIM Superbike World Championship. Het wordt mijn eerste seizoen op een Kawasaki. Ze hebben een nieuwe motor gelanceerd waar wij de beschikking over krijgen en daarom ben ik benieuwd om hem zo snel mogelijk uit te proberen. Het eerste doel is ervaring opdoen, want er zijn veel circuits die ik nog nooit heb gezien, ja alleen op de PlayStation. Het is belangrijk om de dingen stap voor stap te doen om zo mijn prestaties zien te verbeteren. Dank aan het team en aan Lucio (Pedercini) om me deze kans te geven en aan alle sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt.”

Lucio Pedercini: “Ik ben blij om Samuele in 2021 te verwelkomen in het team naast Loris. Twee jonge rijders in het team hebben is al heel lang mijn idee en ik ben er zeker van dat ze elkaar naar een hoger niveau zullen tillen. Voor mij was het contracteren van twee jonge rijders in het team mijn doel en ik zal mijn best doen om beiden te helpen zich te verbeteren en vooruitgang te boeken in hun racecarrière, want we moeten nieuw, jong talent zien op te leiden. Het is ook goed om een Italiaanse rijder in het team te hebben. Samuele is een talent, hij eindigde tweede in het Italiaans kampioenschap van 2020 achter Lorenzo Savadori, die ik heel goed ken, net als iedereen binnen het team. Samuele is voor ons de beste keuze om Loris te vergezellen in dit op voorhand al spannende nieuwe seizoen, we kunnen niet wachten om ons avontuur samen te beginnen.”

Met het aantrekken van Cavalieri als teamgenoot van Cresson lijkt de weg terug naar het team voor Sandro Cortese definitief afgesloten. Wat de plannen van de Duitser zijn na zijn zware blessure van afgelopen seizoen is nog niet bekend.