Sander Kroeze vecht in de kopgroep naar zevende plaatsen in Schleiz

109
sander-kroeze
Sander Kroeze - Schleiz | foto© Damon Teerink

Sander Kroeze reed een strak tempo tijdens de IDM Supersport 600 wedstrijden in Schleiz en vocht in beide races in de kopgroep mee. Echter waren de onderling verschillen enorm klein op dit circuit, waardoor Sander in beide races als zevende over de finish kwam.

Sander Kroeze reed afgelopen weekend tijdens de vierde ronde van het IDM Supersport kampioenschap op het semi-permanente circuit van Schleiz. Veel van de concurrenten van Sander hadden onlangs nog getest in Schleiz. Tijdens de eerste dag moest Sander daardoor nog iets toegeven op zijn concurrenten, al waren de verschillen erg klein. Het was tevens enorm warm tijdens de trainingsdag. Sander was negende na de vrijdag, maar in de kwalificaties op zaterdag wist de MGM Racing Performance coureur een flinke stap te maken. Sander haalde 1,3 seconde van zijn tijd en kwalificeerde zich als zesde voor de wedstrijden.

Sander begon ook goed aan de eerste race en kwam in de grote kopgroep terecht. De coureur uit Mussel reed goede rondetijden, maar het was niet genoeg om in de aanval te gaan. In het tweede deel van de race maakte de 17-jarige coureur een klein foutje, waardoor hij twee plaatsen verloor. Vervolgens wist de Yamaha-coureur zich wel knap weer terug te knokken, waardoor hij als zevende over de finishlijn kwam. In de tweede race was hetzelfde beeld te zien. Sander reed opnieuw strakke rondetijden en kon mee met de koplopers. In de kopgroep finishte hij slechts op 1,8 seconde opnieuw op een zevende plaats. Sander staat nu op een vierde positie in het IDM Supersport 600 kampioenschap.

Sander Kroeze: ‘Ik heb heel tevreden over het tempo dat ik heb kunnen rijden in de races. Het waren twee goede wedstrijden op dat foutje in de eerste race uitgezonderd, alleen de uitslagen ben ik niet tevreden over. We hebben punten verloren ten opzichte van mijn concurrenten in het kampioenschap, maar ik wist dat het hier kon gebeuren omdat de andere rijders meer ervaring hebben op dit lastige circuit. In Most gaan we proberen weer voor het podium te vechten!’

Sander vertrekt komende week naar Tsjechië, waar hij aanstaand weekend gaat testen op het circuit van Most. Een week later van 9 t/m 11 augustus staat het IDM-raceweekend op het programma in Most.