Sander Kroeze via Albacete door naar de thuisrace in Assen

129
sander-kroeze
Sander Kroeze (36) - Albacete | foto© Andotrans Team Torrentó

Sander Kroeze heeft een goed en leerzaam weekend achter de rug in het Spaanse Supersport kampioenschap op Albacete. In de race finishte de coureur van Andotrans Team Torrentó als twaalfde. Nu gaat Sander zich opmaken voor zijn thuisrace. Komend weekend rijdt de 17-jarige coureur in de IDM Supersport klasse op het TT Circuit Assen.

Het circuit van Albacete was compleet nieuw voor Sander Kroeze. Daardoor had de Yamaha-coureur een achterstand ten opzichte van zijn Spaanse collega’s die veel ervaring hebben op deze baan. Gedurende de vrije trainingen en kwalificaties wist Sander het tempo goed op te bouwen en dit resulteerde in een positie op de vierde startrij voor de Spaanse Supersport wedstrijd. Sander en het team waren dan ook tevreden na afloop van de trainingen.

De coureur uit Mussel had een constant tempo in de sessies, dus het doel was om op deze wijze plaatsen te winnen gedurende de race. Het liep alleen iets anders. Door problemen met de koppeling kon Sander geen ronde rijden in de warm-up en in de race was zijn start niet goed. Vervolgens lukte het de coureur van Andotrans Team Torrentó niet om veel plaatsen te winnen, mede doordat het ontbrak aan de juiste exit bij het uitkomen van de bochten. Sander kwam uiteindelijk als twaalfde over de finish.

Sander Kroeze: ‘Al met al was het een goed weekend in Albacete. Het was jammer dat ons potentieel er niet uitkwam in de wedstrijd. In de volgende race voor het Spaanse kampioenschap wil ik het graag beter doen, maar eerst gaan we ons opmaken voor Assen. Het was altijd gaaf om voor eigen publiek te rijden en ik wil dan ook een sterk resultaat gaan neerzetten in de IDM Supersport 600 klasse!’

Van het Spaanse kampioenschap gaat Sander nu door naar een evenement voor het Duitse IDM kampioenschap. Komend weekend (6 t/m 8 september) rijdt hij de thuisrace op het TT Circuit Assen. Vorig jaar wist Sander na een zeer sterke race een podiumplaats te scoren en dat is ook minimaal het doel voor het aanstaande weekend. Sander staat vijfde in de tussenstand, maar met nog twee evenementen en vier wedstrijden te gaan doet hij nog volop mee in de strijd om plaats twee in het kampioenschap. Sander rijdt zowel zaterdagmiddag (16:10 uur) als zondagmiddag (14:55 uur) een race in Assen. Ben jij erbij om Sander aan te moedigen?