Sandro Cortese maakt in 2018 definitief de overstap naar het FIM Superbike World Championship. De voormalig Moto3 wereldkampioen heeft een contract getekend bij het Finse Kallio Racing en zal samen met de Belg Loris Cresson voor het team uitkomen in de WorldSSP klasse.

In 2012 werd hij wereldkampioen in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap, vanaf het seizoen 2013 was hij actief in de Moto2 klasse maar komend seizoen zal Sandro Cortese definitief de overstap maken naar de WorldSSP klasse van het FIM Superbike World Championship.

De geruchten waren er natuurlijk al enige tijd, maar na een onlangs verreden test op de Yamaha YZF-R6 in het Spaanse Jerez de la Frontera werd de deal tussen de Duitse coureur en de Finse teambaas Vesa Kallio definitief beklonken.

Sandro Cortese: “Ik ben echt blij. Het heeft lang geduurd voordat we alles hebben afgerond, maar nu alles klaar is, en ik kijk er naar uit om naar Australië te gaan voor mijn eerste WorldSSP race. Het is een heel andere fiets dan de fiets waarmee ik in het verleden heb gereden, maar na drie dagen testen voel ik me echt comfortabel en gelukkig met de fiets en ik kan zeggen dat het tempo er al redelijk in zit. Het is goed dat we in Phillip Island nog twee extra testdagen hebben voor de eerste race zodat we daar kunnen zien waar we staan ten opzichte van de anderen. We moeten geduldig zijn, maar ik heb veel vertrouwen in ons team.”

Teammanager Vesa Kallio: “We praten al een tijdje met Sandro over een samenwerking, en we zijn blij dat het nu eindelijk veilig is gesteld. We moesten ervoor zorgen dat we van beide kanten steun konden krijgen, om zo de krachten te bundelen waarmee we een concurrerend pakket kunnen krijgen. Sandro toonde meteen vanaf de eerste meters zijn professionele houding, hij raakte heel snel aan de fiets gewend en ondanks dat hij nog niet zo veel ronden heeft kunnen rijden ziet zijn tempo er al heel goed uit.”

De eerste WorldSSP wedstrijd van het seizoen wordt verreden in het weekend van 23 t/m 25 februari. Plaats van handeling is net als de afgelopen negen seizoenen wederom op het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië.