Sasaki, Garzo en Morbidelli het snelst op zondagochtend in Valencia

100
franco-morbidelli
Franco Morbidelli | foto© Sepang Racing Team

Ayumu Sasaki (Moto3), Hector Garzo (Moto2) en Franco Morbidelli (MotoGP) hebben zondagochtend de snelste rondetijden op de klok gezet tijdens de warm-up sessies van de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana.

Moto3
Zoals gebruikelijk openden de Moto3 coureurs zondagochtend de wedstrijddag met hun 20 minuten durende warm-up sessie. Het was de Japanner Ayumu Sasaki die met een snelste rondetijd van 1’39.511 na afloop de tijdlijst aanvoerde voor Celestino Vietti, Deniz Oncu, Albert Arenas en Raul Fernandez.

De Moto3 race gaat zondagochtend om 11:00 uur van start

Moto2
In deze klasse was het Hector Garzo die met een snelste ronde van 1’34.942 het rapst was en bij het vallen van de finishvlag de lijst aanvoerde voor Marco Bezzecchi, , Tetsuta Nagashima, Marcel Schrötter en Fabio Di Giannantonio.

De zesde rondetijd in deze sessie kwam op naam van Lorenzo Baldassarri gevolgd door Luca Marini, Enea Bastianini, Marcos Ramirez en Jorge Martin.

NTS RW Racing GP coureur Bo Bendsneyder, het hele weekend als sterk bezig, sloot deze warm-up sessie af met de elfde rondetijd achter zijn naam.

De zaterdag geblesseerd geraakte Sam Lowes (rechterpols) verbeet ook in deze sessie de pijn, de Brit moest echter wel genoegen nemen de eenentwintigste rondetijd.

Crashes in de deze sessie waren er voor de Zwitser Tom Lüthi en de in Nederlandse dienst rijdende Pool Piotr Biesiekirski.

De Moto2 race gaat zondagmiddag om 12:20 uur van start.

MotoGP
In de koningsklasse was het de later op de dag vanaf de pole vertrekkende Franco Morbidelli die de snelste rondetijd op de klok wist te zetten. De Petonas Yamaha SRT coureur noteerde een snelste ronde van 1’31.057 en was daarmee het snelst voor Pol Espargaró, Takaaki Nakagami, Jack Miller en Andrea Dovizioso.

De zesde rondetijd in deze warm-up sessie kwam op naam van Brad Binder gevolgd door Aleix Espargaró, Joan Mir, Fabio Quartararo en Miguel Oliveira.

De MotoGP race gaat zondagmiddag om 14:00 uur van start.

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag van deze sessie en alle andere actie tijdens de derde en afsluitende dag van de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana is te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport Liveblog – zondag.

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App