Lorenzo Savdori heeft vrijdag op het Misano World Circuit de snelste tijd laten noteren tijdens de tweede vrije training. Aprilia teamgenoot Eugene Laverty noteerde de tweede tijd terwijl Jonathan Rea dit keer genoegen moest nemen met de derde rondetijd. Nederlander Michael van der Mark twaalfde.

Vrijdag even na het middaguur begonnen de World Superbike coureurs op het Misano World Circuit aan hun tweede vrije training van de Pirelli Riviera di Rimini Round.

Nadat Jonathan Rea eerder op de dag al de snelste tijd liet noteren tijdens de eerste vrije training was het de Kawasaki coureur die als eerste van de snelsten mannen zijn snelste rondetijd van de dag aan wist te scherpen tot een tijd van 1’35.003. Het duurde vervolgens even totdat ook de nummers twee en drie uit de eerste vrije training, Alex Lowes en Marco Melandri onder hun dan toe eigen snelste tijden wisten te duiken.

Michael van der Mark wist zich in eerste instantie nog niet te verbeteren. Ondanks dat zijn Pata Yamaha Official WorldSBK team crew na afloop van de eerste sessie een aantal aanpassingen doorvoerde aan de Yamaha R1 zakte de Nederlander naar de dertiende plaats op de lijst alvorens hij zich met nog ruim tien minuten te gaan flink wist te verbeteren en voor het eerst in deze sessie weer de top tien binnen wist te komen.

Met nog ruim vijf minuten te gaan werden de zachte banden uit het rek gehaald en wist de een na de andere coureur zijn eigen snelste tijd aan te scherpen. Het was met nog drie minuten te gaan Lorenzo Savadori die als eerste een tijd op de klok wist te zetten onder de 1’35 grens en daarmee op dat moment naar de bovenste plaats op de lijst wist te komen.

Niemand kwam er vervolgens nog aan de tijd van Savadori die daarmee deze sessie als snelste afsloot. Het was Eugene Laverty die in de laatste minuut het dichtst in de buurt van de snelste tijd van zijn Milwaukee Aprilia teamgenoot wist te komen waarmee de eerste twee plaatsen in deze sessie werden ingenomen door Aprila coureurs.

Rea wist zich in de slotfase niet meer te verbeteren, de Kawasaki coureur sloot de sessie dan ook af als derde voor Loris Baz, Alex Lowes en de in deze sessie opnieuw sterk acterende Leon Camier – dit weekend onderweg met een nieuwe kuip op zijn Red Bull Honda.

Marco Melandri noteerde de zevende rondetijd voor Xavi Forés, Chaz Davies en Tom Sykes.

Van der Mark kwam in de laatste minuten niet meer in actie, de Nederlander zakte hierdoor van de tiende naar de twaalfde plaats op de lijst. De Pata Yamaha Official WorldSBK Team coureur zal het komende uur ongetwijfeld een aantal keren de snel naderende wolken inspecteren en hopen dat de verwachte regen uit zal blijven tot na afloop van de later op de dag te verrijden derde vrije training, een training waarin de WorldSBK coureurs de laatste mogelijkheid hebben om zich rechtstreeks te plaatsen voor de zaterdag te verrijden QP2.

Alle genoemde coureurs wisten hun snelste tijd op de klok te zetten tijdens deze tweede vrije training, de samengestelde lijst na twee vrije trainingen is dus gelijk aan bovengenoemde uitslag.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

Handige links Pirelli Riviera Di Rimini Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag