Alpha technik van Zon BMW rijder Barry Veneman begint zondag vanaf een tweede plaats aan de beide manches voor het IDM kampioenschap op het Sachsenring circuit. De pole werd behaald door de leider in de tussenstand van het kampioenschap, de Australi‘r Karl Muggeridge.

Muggeridge was in de ochtendtraining al de snelste geweest en deed dat  ’s middag nog eens dunnetjes over. Met 1Õ24.671 vestigde hij een nieuw polerecord maar hij werd op de voet gevolgd door Barry Veneman (1Õ24.762). De eerste rij wordt verder gevuld door Stefan Nebel op de KTM en Gabor Rizmaier op Suzuki.<br />  <br /> De tweede rij wordt geopend door één van onze Belgische vrienden, te weten Didier van Keymeulen, rijdend voor het Yamaha motors Deutschland Racing Team, met naast hem teamgenoot Jörg Teuchert, Werner Daemen op de BMW en Dario Giusepetti op Ducati. Sacha Hommel (Yamaha) en Martin Bauer (KTM) maken de top tien vol.

Ghisbert van Ginhoven had het niet makkelijk. Hoewel de rondetijden met de raceband op zich goed waren wist van Ginhoven de speciale qualifiër helaas niet optimaal te benutten waardoor hij zondag vanaf een 15e plaats aan de races zal beginnen net voor RT Motorsports rijder Gareth Jones. Jed Metcher van hetzelfde team trainde zich naar een 19e plaats voor Hampus Johansson, uitkomend voor het team van Mar Schouten.<br />  <br /> Peter Politiek belandde uiteindelijk op een 22e plaats. Gregory Fastré, nog tweede tijdens de ONK Superbike wedstrijd op Hengelo start vanaf een 28e positie voor Zwollenaar Branko Srdanov die de 30e plaats inneemt op de stargrid voor de op zondag te verrijden races.