SBK: Neukirchner opnieuw het sterkst in Schleiz

32

Max Neukirchner heeft zondagmiddag op de Schleizer Dreieck ook de tweede Superbike race van het weekend op zijn naam geschreven. De 3C-Ducati was net als zaterdag het snelst voor Xavi ForŽs en Markus Reiterberger.

Onder tropische omstandigheden kwame de Superbike coureurs zondagmiddag op de Schleizer Dreieck in actie voor hun tweede race van het weekend – vanwege geluidsperikelen op het semi permanente stratencircuit mag er zondag&rsquo;s slechts 180 minuten geluid geproduceerd worden waardoor de eerste Superbike race al op zaterdag verreden werd.<br /> <br /> Bij de start was het opnieuw de vanaf pole vertrokken Max Neukirchner die de leiding nam gevolgd door Markus Reiterberger, Xavi For&eacute;s en Lorenzo Lanzi. Lanzi, dit weekend voor het eerst in actie in het Superbike IDM als teamgenoot van Neukirchner en Fores, kon even later het hoge tempo niet volgen van het drietal vooraan het veld en moest zijn twee teamgenoten en Reiterberger laten gaan.<br /> <br /> Neukirchner zette vervolgens in het tweede deel van de race nog een keer aan om na achttien ronden als winnaar over de finish te komen gevolgd op elf seconden door teamgenoot Fores en op ruim dertien seconden door Reiterberger.<br /> <br /> Lanzi werd op twee&euml;ntwintig seconden van de winnaar vierde terwijl Basteien Mackels het duel met gastrijder Gareth Jones in zijn voordeel wist te beslissen en daarmee de vijfde plaats voor zich opeiste.&nbsp;

Jones teamgenoot Matej Smrz, in de eerste race van het weekend gecrasht, werd zondagmiddag zevende gevolgd door Stefan Nebel en Damian Cudlin, die het semi permanente circuit in Schleiz zeker niet als zijn favoriete baan beschouwd.<br /> <br /> Danny de Boer was tot aan de laatste ronde in gevecht voor de tiende plaats, een strijd die de coureur uit Staphorst uiteindelijk in zijn voordeel wist te beslissen. De Boer&rsquo;s teamgenoot Michael Ranseder kwam tijdens de tweede race niet aan de finish na een technisch mankement aan de Honda CBR1000RR Fireblade.<br /> <br /> <strong> Superstock</strong><br /> Lucy Gl&ouml;ckner was gedurende de wedstrijd lange tijd de leider in de Superstock klasse. De jonge dame uit het team van Bennie Wilbers, die tijdens de eerste wedstrijd op zaterdag nog zwaar ten val kwam en werd overgebracht naar het medical centre, kon deze positie echter niet tot aan het einde van de wedstrijd vasthouden. Marko Nekvasil, Marc Moser en uiteindelijk ook nog Daniel Kartheiniger wisten Gl&ouml;ckner te passeren in het tweede deel van de wedstrijd waardoor ze genoegen moest nemen met de vierde plaats in de Superstock klasse.<br /> <br /> Leon Bovee kwam zondagmiddag als zestiende over de finish, de Nederlander werd hiermee vijfde in de Superstock klasse. <p><br /> </p> <p><a href="https://www.racesport.nl/KALENDER/MotoGP/tabid/95/ModuleID/1427/ItemID/52/mctl/EventDetails/Default.aspx">Tijdschema en volledige uitslagen Superbike IDM Schleiz</a><br /> <br /> </p> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>