SBK: Reiterberger wint eerste race in Lausitz

27

Markus Reiterberger heeft op de Lausitzring de eerste Superbike wedstrijd van het seizoen op zijn naam geschreven. De BMW coureur kwam als eerste over de finish gevolgd door Max Neukirchner en Xavi Fores. Lukas Trautmann werd op de vijfde plaats de best geklasseerde Superstock 1000 coureur.

Op het Lausitzring circuit wordt dit weekend de openingsronde van het 2015 Superbike IDM seizoen verreden. Nadat Max Neukircher zaterdag de pole voor zich op wist te eisen ging de zege tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen in de gecombineerde Superbike / Superstock 1000 klasse naar Van Zon-Remeha-BMW coureur Markus Reiterberger.<br /> <br /> Tijdens de zestien ronden tellende wedstrijd kwam Reiterberger als eerste over de finish gevolgd op 6,899 seconden door de vanaf de pole vertrokken Max Neukirchner en op bijna 15 seconden door regerend IDM Superbike kampioen Xavi Fores die de derde plaats voor zich opeiste.

Lorenzo Lanzi werd vijfde gevolgd door Lukas Trautmann die daarmee de best geklasseerde Superstock 1000 coureur werd.<br /> <br /> Matej Smrz (SBK) passeerde als zesde de zwart wit geblokte vlag terwijl Mathieu Gines met de zevende plaats de tweede Superstock 1000 coureur werd net voor Marvin Fritz die daarmee na afloop het Superstock 1000 podium &nbsp;completeerde.<br /> <br /> Ook de overige plaatsen binnen de top tien werden ingenomen door Superstock 1000 coureurs, zo Roman Stamm negende en ging de laatste plaats binnen de top tien naar de Nederlander Danny de Boer die daarmee zijn eerste wedstrijd op de SWPN Yamaha afsloot als vijfde in de Superstock 1000 klasse.<br /> <br /> De tweede Nederlander in deze klasse, Pepijn Bijsterbosch passeerde als twaalfde de finish en werd daarmee als zevende geklasseerd in de Superstock 1000 klasse. <p><br /> </p> <br /> <a href="http://bit.ly/1QV6rib" target="_blank">Volledige uitslagen Superbike IDM Lausitzring</a> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>