Karl Muggeridge pakte vanmiddag ook in de tweede SBK wedstrijd de volle winst voor Werner Daemen en Barry Veneman. De race werd deze keer wel geheel droog gereden maar direct na de finish gingen de hemelsluizen wederom open.

Ook deze race verliep niet in één keer goed. Direct na de start ging het mis in de eerste bocht met een valpartij voor Teuchert, Giusepetti, Smrz en Veneman. Barry stond direct op en sprinte naar Giusepetti die met één van zijn ledematen klem zat tussen het achterwiel en de uitlaten. Met behulp van Teuchert lukte het Veneman om Giusepetti uit zijn benarde positie te bevrijden. De ravage op de baan leidde tot een rode vlag.<br /> <br /> Bij de herstart ontbrak alleen Matej Smrz en deze keer ging het allemaal wel goed. Muggeridge ging er weer als een speer vandoor, dit keer gevolgd door Barry Veneman en Martin Bauer. Muggeridge wist snel een gaatje te slaan van een tweetal seconden en kon dat gedurende de race nog wat verder uitbouwen. <br /> <br /> Achter zijn rug vochten eerst Veneman en Bauer een stevige strijd uit maar na een ronde of zes kreeg het duo gezelschap van Werner Daemen die bijna te vroeg startte, even moest terugnemen en vervolgens net te laat vertrok. De Belg kwam echter vanaf een plek rond de tiende positie sterk naar voren om uiteindelijk aan te sluiten bij Veneman en Bauer.&nbsp;

Weer enkele ronden later was Daemen de beiden gepasseerd en reed de Belg gedecideerd naar de tweede plaats. Barry Veneman wist Martin Bauer van zich af te schudden en verzekerde zich van zijn derde podium van dit seizoen.<br /> <br /> Achter dit trio reed ook Ghisbert van Ginhoven weer een sterke race. Het duurde tot halverwege voor hij echt op stoom kwam waarna nog een kleine opmars volgde van de twaalfde naar de tiende plaats. Het volgende gevecht om de negende plaats leek met Gareth Jones leek van Ginhoven te gaan winnen. In de laatste paar honderd meter hield de BMW in door benzinegebrek waardoor Jones er nog net overheen kon komen. Hampus Johansson pakte met een vijftiende plaats het laatste puntje.<br /> <br /> In de tussenstand om de titel is Barry Veneman opgeklommen naar de derde plaats achter de soeverein leidende Karl Muggeridge en BMW teamgenoot Werner Daemen.