SBK: Smrz pakt volle winst in Oschersleben

56

Matej Smrz heeft op het circuit van Oschersleben de dubbel gepakt in de IDM Superbike klasse. De Tsjech startte van pole en reed de hele wedstrijd aan de leiding. Karl Muggeridge wist de hele wedstrijd in zijn spoor te blijven maar bleef aan de finish steken op tweetiende van een seconde. Bauer werd na een spectaculaire inhaalrace derde.

Bauer maakte een vreselijke start mee. Toen de lichten uitgingen sprong zijn machine omhoog en kwam de KTM coureur bokkend van zijn plaats. Na de eerste ronde kwam hij slechts als negende door, terwijl Smrz vooraan het tempo opvoerde. In de eerste race kon niemand het tempo van de KTMÕs bijhouden maar in de tweede race bleven Muggeridge, maar ook Cudlin dichtbij. Bauer vocht zich door het veld en raakte al snel aanbeland op de derde plaats. Daar werd hem de doorgang versperd door Muggeridge, die Bauer contant op een enkele tiende achterstand hield. <br /> <br /> Muggeridge kon op zijn beurt niet voorbij komen aan Smrz. De Australiër en huidige kampioen plakte de hele race aan het achterwiel van Tsjech maar een inhaalmanoeuvre zat er niet in. Cudlin moest tegen het einde van de race de drie toppers laten gaan maar finishte op respectievelijke achterstand als vierde. De vijfde plaats werd ingenomen door Ranseder, die net als Bauer een slechte start maakte maar zich goed naar voren terug vocht. Oud wereldkampioen Jorg Teuchert finishte de tweede race in de punten nadat hij in de eerste omloop nog voor de start moest opgeven met een technisch probleem aan zijn Yamaha.

Barry Veneman reed opnieuw een goede race en was terug te vinden op de zevende plaats. De man uit Dalfsen had zelfs even de snelste raceronde op zijn naam staan. Veneman en zijn team beleefden een hectisch weekeinde na zijn crash in de kwalificatie en de punten kwamen dan ook als een opluchting nadat het er even op leek dat de Nederlander vanwege zijn verwondingen aan zijn arm niet in staat zou zijn om deel te nemen aan de races.<br /> &nbsp;<br /> Bij Venemans teamgenoot Ghisbert van Ginhoven verliep de tweede race minder goed dan de eerste wedstrijd. De man uit Leidschendam was terug te vinden op een veertiende positie. Danny de Boer reed een solide race, maar kon in de tweede race niet door de puntenbarrière heen breken, hij bleef steken op de zestiende plaats. <br /> <br /> William Hommersom en Branko Srdanov vielen in race twee allebei uit.<br /> <br /> <br /> <iframe scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FIDM%2FSuperbikes%2Fsmrz-pakt-volle-winst-in-oschersleben%2Ftabid%2F74%2FiNews_ID%2F26311%2FDefault.aspx&amp;send=true&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80" style="border: medium none; height: 80px;"></iframe>