Schotman derde in Last Chance Race, dramatisch einde voor Deroue in Donington

123
Robert Schotman onderweg naar de derde plaats in de Last Chance Race | Foto credit: Ian Ward

Nick Kalinin wint de World Supersport 300 Last Chance Race op Donington Park. Robert Schotman finisht als derde en zien we morgen ook terug in de hoofdrace. Een dramatisch einde van het weekend van Scott Deroue in Donington, nadat hij werd meegenomen in de crash van Kade Verwey. Finn de Bruin eindigt als twaalfde in de Last Chance Race.

Door de natte Superpole met veel valpartijen moesten er meerdere World Superspot 300 toppers van start in de Last Chance Race op Donington Park. In totaal stonden er 21 rijders op de grid, die op jacht waren naar de eerste zes plaatsen die recht geven op deelname aan de hoofdrace van zondag. Robert Schotman en Scott Deroue kwamen beiden ten val in de kwalificatie en moesten als zevende en tiende starten in de Last Chance Race. Finn de Bruin stond als veertiende op de grid.

De baan was nog nat, maar er was ondertussen al wel een droge lijn ontstaan. Schotman had een goede start en ging als derde de eerst bocht. Deroue wist zich in de eerst sector op te werken naar een zevende plaats, alleen verloor hij later in de ronde weer een aantal plaatsen. De Bruin zakte in de openingsronde terug naar de twintigste plaats. De omstandigheden waren verraderlijk en de rijders waren in de openingsfase duidelijk aan het aftasten wat de mogelijkheden waren in deze condities.

Af en toe leek er een splitsing te ontstaan in de kopgroep van zo’n elf rijders, maar iedere keer kwam de club weer bij elkaar. Schotman reed constant vrij voorin de groep. Deroue reed veelal rond de achtste plaats. Bij het ingaan van de zevende ronde had Deroue enorm veel pech toen hij werd meegenomen in de crash van Kade Verwey. Het is de tweede keer dit seizoen dat de Deroue dit overkomt. Dit betekent tevens dat Deroue zondag niet van de partij zal zijn in de hoofdrace, wanneer de World Supersport 300 punten worden verdeeld in Donington.

In de slotfase wisten vier rijders zich los te rijden. Nick Kalinin won de race door in de laatste ronde Jan-Ole Jahnig te passeren. Schotman rekende in de slotfase af met Manuel Bastianelli, waardoor hij als derde over de finish kwam. Schotman zien we net als Kalinin, Jahnig, Bastianelli, Paolo Giacomini, Beatriz Neila terug in de World Supersport 300 hoofdrace. De Bruin wist gedurende de race veel plaatsen te winnen en had zelfs even de snelste ronde van de race op zijn naam. De Bruin kwam als twaalfde over de finish, waardoor hij zich niet kwalificeerde voor de hoofdrace.

Handige links Prosecco DOC UK Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App