Schotman en Gonzalez sluiten eerste trainingsdag in Donington als snelste af

125
Robert Schotman was vrijdag het snelste in Groep A | Foto credit: Kawasaki Racing

Robert Schotman was het snelste in Groep A in de tweede vrije training op Donington Park. Manuel Gonzalez noteerde in Groep B de snelste tijd van de dag in de World Supersport 300 klasse. Scott Deroue noteerde een derde tijd in Groep B.

Zonnige weersomstandigheden bij de start van de tweede vrije training van de World Supersport 300 klasse op Donington Park. De coureurs zijn verdeeld in twee trainingsgroepen van 27 rijders. In de ochtend waren Galang Hendra Pratama (Groep A) en Andy Verdoïa (Groep B) de snelste rijders.

Groep A
Vanaf de start van de sessie werden de tijden uit de ochtend aangescherpt, waarbij we in de beginfase Robert Schotman bovenaan op de tijdlijst vonden. Later in de sessie gingen Jan-Ole Jahnig en Hendra Pratama onder de tijd van Schotman door. In de slotfase wist Schotman zijn sterke sessie toch beëindigen met een P1 achter zijn naam door een 1’42.349 te noteren. Nick Kalinin eindigde als tweede voor Hendra Pratama, Omar Bonoli, Manuel Bastianelli en Jahnig. Koen Meuffels kende een ongelukkige eerste trainingsdag. Nadat hij in FP1 veel rijtijd miste vanwege technische problemen, kwam Meuffels in de laatste vijf minuten van FP2 ten val. De KTM-coureur eindigde als elfde van zin groep, maar was daarvoor wel voornamelijk in de top-tien te vinden. Dion Otten kreeg na FP1 te horen dat hij fit is verklaard voor de rest van het weekend, nadat hij zijn linkerpols brak in Jerez. Otten kwam tot een zestiende tijd in zijn groep. Livio Loi maakt dit weekend zijn debuut in het World Supersport 300 kampioenschap, nadat hij ruim een jaar niet meer op de grote circuits had gereden. Loi moest duidelijk nog even wennen aan de voor hem nieuwe motor en eindigde inclusief een kleine valpartij in de slotfase als vijfentwintigste van zijn groep.

Groep B
Vervolgens was het de beurt aan Groep B en net als in Groep A wisten ook de meeste rijders hun tijd uit de ochtend te verbeteren. Verdoïa stond ook in deze sessie ruim boven aan op de tijdlijst, maar zijn snelle tijd werd in de slotfase verbeterd door kampioenschapsleider Manuel Gonzalez. De Spanjaard noteerde met een 1’41.711 de snelste tijd van de dag. De 16-jarige Verdoïa eindigde als tweede. Scott Deroue was goed onderweg vandaag en hij was de derde rijder die een tijd in de 1’41 op de klokken wist te brengen. Marc Garcia eindigde als vierde en moest zes tienden toegeven op Gonzalez. Victor Steeman eindigde opnieuw in de top-vijf van zijn groep. Dorren Loureiro eindigde als zesde voor Bruno Ieraci en Maximilian Kappler. Jeffrey Buis klokte een negende tijd, ondanks een technisch probleem in de slotfase. Finn de Bruin sloot de dag af als vijftiende van zijn groep.

Handige links Prosecco DOC UK Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App