Schotman en Steeman het snelst tijdens eerste vrije training op Misano

196
Robert Schotman - Misano World Circuit Marco Simoncelli | foto© Kawasaki Racing

Robert Schotman (Groep A) en Victor Steeman (Groep B) waren vrijdagochtend tijdens de eerste vrije trainingen voor de WorldSSP 300 klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli in Italië het snelst. 

Vrijdagochtend gingen de eerste vrije trainingen voor de World Supersport 300 klasse van start op het Misano World Circuit Marco Simoncelli in oosten van Italië. De weersomstandigheden waren behoorlijk gunstig met veel zon en een temperatuur al boven de 25°C.

Groep A
Zoals gebruikelijk ging de A groep als eerst van start om de half uur durende eerste vrije training af te werken. Nederlander Robert Schotman was met een 1’50.111 het snelst voor Galang Hendra Pratama en Manuel González. De vierde tijd kwam op naam van Nick Kalinin voor Omar Bonoli en verdedigend WorldSSP 300 kampioene Ana Carrasoco met verder Mika Perez, Marc García, Manuel Bastianelli en Hugo de Cancellis in de top tien. Dennis Koopman, dit weekend de vervanger van Dion Otten binnen het MTM Racing Team, eindigde deze sessie met de 24e tijd.

Een crash was er voor Jan-Ole Jähnig. De Duitser ging onderuit ter hoogte van bocht 6, de snelle linkerbocht bij het ingaan van het achterste rechte stuk.

Groep B
Vervolgens kregen de coureurs in de B groep een half uur rijtijd op het zonnige Italiaanse circuit. Nederlander Victor Steeman was in deze sessie met een 1’50.863 het snelst voor Emanuele Vicino en Bruno Ieraci waardoor in beide groepen een Nederlander het snelst was. Verder eindigden Andy Verdoïa, Giacomo Mora, Dorren Loureiro, Scott Deroue, Jacopo Facco, Felipo Rovelli en Kevin Sabatucci in de top tien. Jeffrey Buis klokte de dertiende tijd, Finn de Bruin kwam naar de 23e tijd.

Al vroeg in de sessie was er een crash voor Jack Hyde en José Luis Perez Gonzalez. Beide coureurs kwamen ten val ter hoogte van bocht 13 waarna de rode vlag werd gezwaaid. Er bleek olie op de baan te liggen maar dit was al gauw opgeruimd waardoor de sessie hervat kon worden. Wel werden Hyde en Perez Gonzalez ter controle naar het medical centre gebracht.

De tweede vrije training voor de World Supersport 300 klasse gaat vanmiddag om 13:30 uur van start.

 

Handige links Pata Riviera Di Rimini Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App