Schotman het snelst in eerste vrije training op Magny-Cours voor Deroue

78
robert-schotman
Robert Schotman (6) en Scott Deroue (95) - Magny Cours | foto© Nico Schneider

Robert Schotman was vrijdagochtend in de eerste vrije training voor de WorldSSP300 klasse op Magny-Cours het snelst voor landgenoot Scott Deroue en Manuel González. Victor Steeman noteerde de negende rondetijd, Walid Khan de 12e, Glenn van Straalen de 14e, Ryan Vos de 34e en Dennis Koopman de 36e. 

De eerste vrije training voor de World Supersport 300 klasse op het Circuit de Nevers Magny-Cours ging vrijdagochtend van start. Onder zonnige en al vrij warme omstandigheden kregen de coureurs van de kleinste klasse hun eerste dertig minuten van het weekend om te wennen aan het Franse circuit en om hun machine optimaal af te stellen voor de race van zondagmiddag.

Het zou een goede eerste sessie voor de Nederlanders met de van een zware blessure teruggekeerde Robert Schotman die dankzij een 1’54.957 de snelste rondetijd wist te zetten. Daarachter was het Scott Deroue: de Kawasaki coureur is één van de kandidaten voor de titel en mocht hij de race op zondag opnieuw winnen, dan moet directe concurrent Ana Carrasco minstens derde finishen.

Verder waren het Manuel González, Tom Edwards, Dorren Loureiro, Enzo de la Vega, Mika Perez, Andy Verdoïa, Victor Steeman (die opnieuw Koen Meuffels vervangt) en Hugo de Cancellis in de top tien. Walid Khan noteerde de 12e tijd, Glenn van Straalen de 14e, Ryan Vos de 34e en Dennis Koopman de 36e.

De tweede vrije training voor de WorldSSP300 klasse gaat vrijdagmiddag om 17:00 uur van start.

 

Handige links Acerbis French  Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App