Schotman met een plan naar favoriet circuit in Misano

82
robert-schotman
Robert Schotman | foto© Randy van Maasdijk

Robert Schotman reist deze week af naar Misano voor de vijfde race van het World Supersport 300 seizoen. De MTM MotoPort Kawasaki coureur rijdt graag op het Italiaanse circuit en wil de ingezette lijn van Jerez doortrekken naar het komende raceweekend.

Het Misano World Circuit Marco Simoncelli behoort tot de favoriete circuits van Robert Schotman. Tot nu toe loopt het seizoen voor de coureur uit Dordrecht nog niet naar wens en zijn de uitslagen nog niet zoals hij dat gepland had.

Maar in Jerez waren er ook positieve dingen te zien. Robert reed agressiever in de wedstrijden, waardoor hij zich na een matige kwalificatie in de groep naar voren wist te werken. Deze lijn wil Robert graag doortrekken in Misano. De World Supersport 300 wedstrijd start zondagmiddag om 15:15 uur.

Robert Schotman:Ik kijk erg uit naar de race in Misano. Het is al lang een van mijn favoriete circuits. Ik heb dit jaar nog weinig echt goede resultaten behaald, maar in Jerez was wel de eerste race waar ik mij in een groep naar voren wist te werken. Ik was agressiever en qua snelheid denk ik dat dat we er in Jerez beter bij zaten dan tijdens de eerste drie evenementen. Ik heb nagedacht over een tactiek voor in de kwalificatie en als we dat beter voor elkaar krijgen, denk ik dat er meer mogelijk is dan in de voorgaande races. Ik kijk er naar uit om te beginnen!’

 

Handige links Pata Riviera Di Rimini Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App