Schotman sluit World Supersport 300 seizoen af op de 7e positie

4
yamaha
Robert Schotman | foto© Yamaha Racing

Vorig weekend is de laatste race van het World Supersport 300 kampioenschap in Jerez, Spanje, verreden. Robert Schotman streed opnieuw mee in de kopgroep en is in de top 10 gefinisht. Met 78 punten is Robert op de 7e positie in het klassement geëindigd.

Robert: “Het is een mooi en leerzaam seizoen geweest. De World Supersport 300 klasse is in verhouding tot de World Superbike hetzelfde als de Moto3 tot de MotoGP. En net als in de Moto3 is de World Supersport 300 met strijd om iedere centimeter heel spannend, echt genieten dus! Ik heb in het begin van het seizoen een paar tegenvallers gehad met twee valpartijen in de eerste 2 wedstrijden. Daarna is er echter een stijgende lijn ingekomen en heb ik laten zien echt bij de top te horen. Iedere race werd ik mentaal sterker en kon ik makkelijker vooraan mee doen. De hoogtepunten zijn uiteraard de 2 podiums die ik gehaald heb. Ik wil Yamaha Motors, het GRT Racing Team en al mijn sponsors bedanken voor het mogelijk maken van dit leuke seizoen. Volgend jaar ga ik mijn best doen om nog beter te presteren in de World Supersport 300, maar daarover binnenkort meer nieuws!”

Lees ook: Schotman in 2018 met Kawasaki in WorldSSP300

 

Handige links Pirelli Spanish Round Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV