Schotman terug op de motor na zware crash in Imola

195
robert-schotman
Robert Schotman - Assen | foto© Jan Timmerman

Robert Schotman heeft in de afgelopen maanden hard gewerkt om volledig te herstellen van zijn blessure opgelopen tijdens een crash op het circuit van Imola in mei. Schotman doet er alles aan om tijdens de laatste 2 races van het seizoen in Portimão en Magny-Cours er sterk bij te staan. Naast fysieke trainingen is de coureur uit Dordrecht ook weer begonnen met testen op de motor.

Op 14 augustus heeft Robert Schotman voor het eerst sinds drie maanden weer op zijn Kawasaki 400 gereden. De 19-jarige coureur uit Dordrecht mocht testen op het TT circuit Assen en een paar dagen later reide hij door naar het circuit van Magny-Cours voor een tweedaagse test.

Robert Schotman: ‘De snelheid zit er alweer best goed in. Ik heb geen last meer van mijn bekken. Wel is duidelijk geworden dat ik nog wat meer spierkracht in de benen kan gebruiken. Ik heb een stuk meer moeite om de motor de bocht in te krijgen en om te gooien en ik hou het ook minder lang vol. Dit is natuurlijk goed te begrijpen na zo’n lange blessure. De komende weken ga ik dus gebruiken om sterk aan de start te verschijnen in Portimão!’

Er staan voor Schotman in de komende periode ook nog twee testdagen gepland op Portimão, het circuit in Portugal waar ook de eerst komende World Supersport 300 race wordt verreden op zondag 16 september.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App