Het was Marcel Schrötter die zaterdagochtend in Le Mans de snelste rondetijd wist te rijden tijdens de derde vrije training. De Duitser kwam in de slotfase ten val maar had zijn snelste tijd al gereden voor teamgenoot Xavi Vierge en Pecco Bagnaia. Bo Bendsneyder kwam naar de 22e tijd, NTS RW Racing GP coureurs Joe Roberts en Steven Odendaal noteerden de 17e en 28e tijd respectievelijk. 

In zonnige en langzaam steeds warmere omstandigheden werd ging op zaterdagochtend de derde vrije training voor de Moto2 klasse van start op het Bugatti Circuit in Le Mans.

Voor Eric Granado begon de FP3 niet geheel zoals hijzelf gehoopt had aangezien de Braziliaan zijn Suter in Chemin Aux Beoufs ter hoogte van bocht 10. Ook vervanger van Dominique Aegerter binnen het Kiefer Racing team, Lukas Tulovic, crashte in de beginfase van de training.

Het was Moto2 rookie Joan Mir die in de openingsfase de snelste rondetijd in handen had voor Mattia Pasini en Marcel Schrötter. Daarachter waren het Alex Márquez, Sam Lowes, Isaac Viñales en Pecco Bagnaia. Bo Bendsneyder leek het nog moeilijk te hebben op de 23e positie.

Ook Iker Lecuona kwam hard ten val in bocht 10, wel bleef de Spanjaard ongedeerd. Ook ging het even later mis voor Romano Fenati bij het ingaan van de Dunlop chicane ter hoogte van bocht 3. Enkele seconden later crashte ook langenoot Mattia Pasini bij het ingaan van Musée, bocht 7. Beide Italianen bleven ongedeerd.

Vervolgens kwamen ook Fuligni, Manzi, Nagashima en wild-card Tangre ten val. Allen bleven ongedeerd.

Met een kwartier te gaan nam Márquez de snelste tijd over van zijn teamgenoot waardoor er een Estrella Galicia MarcVDS 0,0 1-2 te zien was.

Het was uiteindelijk Marcel Schrötter die met een 1’36.748 de snelste rondetijd reed in deze derde en laatste vrije training ondanks een valpartij in de slotfase. Achter de Duitser waren het teamgenoot Vierge, Bagnaia en MarcVDS duo Márquez en Mir. Verder waren het thuisrijder Quartararó, Navarro, Pasini Locatelli en Viñales in de top tien.

Bo Bendsneyder kwam naar de 22e tijd, NTS RW Racing GP coureurs Joe Roberts en Steven Odendaal noteerden de 17e en 28e tijd respectievelijk.

 

Handige links HJC Helmets Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag