Schrötter het snelst in eerste vrije training op Phillip Island

34
Marcel Schrötter - Phillip Island | foto© Russell Colvin

Marcel Schrötter heeft vrijdag in de eerste vrije training voor de Moto2 klasse op Phillip Island de snelste rondetijd gereden voor Brad Binder en Mattia Pasini. NTS RW Racing GP coureurs Steven Odendaal en Joe Roberts noteerden de 17e en 26e rondetijd. 

Vrijdag ging om 13:00 uur lokale tijd, 04:00 uur Nederlandse tijd de eerste vrije training voor de Moto2 klasse van start op het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië. Na een zeer lange onderbroken eerste vrije training van de Moto3 klasse, waarbij een groot oliespoor en vervolgens een regenbui zorgde voor veel oponthoud en een langdurige schoonmaakactie, ging de eerste sessie van het weekend voor de Moto2 klasse onder zonnige omstandigheden van start.

Bo Bendsneyder is er dit weekend niet bij als gevolg van de hachelijke verwondingen die hij zondagmiddag in de laatste ronde van de race in Japan opliep door een geëxplodeerd motorblok. De Nederlander wordt vervangen door de Australiër en voormalig MotoGP coureur Bryan Staring.Wel is Bendsneyder van mening dat hij ondanks deze verwondingen geluk heeft gehad en het veel erger had kunnen aflopen.

Voor thuisrijder Remy Gardner ging het al zeer vroeg mis aangezien hij in zijn eerste snelle ronde bij het uitkomen van bocht 11 met een gigantische high-sider ten val kwam. De Australiër bleef zelf ongedeerd maar zijn Mistral 610 machine was behoorlijk beschadigd.