Marcel Schrötter heeft vrijdag in de eerste vrije training voor de Moto2 klasse op het Circuit of the Americas de snelste rondetijd gereden voor Thomas Lüthi en Jorge Navarro. De Nederlandse NTS RW Racing GP coureur Bo Bendsneyder noteerde de vijftiende tijd.

Vrijdag om 10:55 uur lokale tijd, 17:55 uur Nederlandse tijd gingen de lichten op groen voor de eerste vrije training voor de Moto2 klasse op het Circuit of the Americas in Austin, Texas. De temperatuur liep vergeleken met het begin van de ochtend al behoorlijk op met behulp van de felle zon boven het Amerikaanse circuit.

Mattia Pasini keert dit weekend alweer terug binnen de Grand Prix paddock met het Flexbox HP40 Pons Racing team in de Moto2 klasse. Augusto Fernández kwam twee weken geleden tijdens de Argentijnse Grand Prix hard ten val en brak hierbij zijn pols op twee plaatsen. De Spanjaard werd vervolgens succesvol geopereerd door dr. Mir in Barcelona maar de Amerikaanse Grand Prix kwam te vroeg. Hierdoor neemt de meervoudig GP-winnaar Pasini dit weekend plaats op de Kalex van het team van Sito Pons.

Een tweede vervangende coureur dit weekend is Gabriele Ruiu. De Italiaan zal rijden op de MV Agusta van zijn landgenoot Stefano Manzi die dankzij een gebroken rechter-schippersbotje noodgedwongen thuis moet blijven.

Gedurende de sessie werden de tijden steeds verder aangescherpt naarmate de coureurs zich comfortabeler gingen voelen met hun machine op het hobbelige en complexe Circuit of the Americas.

Met zo’n drie minuten te gaan was er een gigantische crash voor Xavier Cardelus. De Andorraan kwam bij het uitkomen van bocht 19 met een high-sider hard ten val waarna hij medische assistentie nodig had. Dit zorgde ervoor dat de rode vlag werd gezwaaid zodat de medici al hun aandacht konden schenken aan de Sama Qatar Ángel Nieto Team coureur.

De sessie werd herstart voor de laatste aantal minuten waarbij de coureurs nog even optimaal gebruik wilde maken van de beschikbare rijtijd. Voor de andere Sama Qatar Ángel Nieto Team coureur ging het vervolgens ook volledig mis. Jake Dixon verloor bij het aanremmen voor bocht 12 de achterkant van zijn KTM en kwam hard ten val. Met name zijn hoofd klapte hard op het asfalt, hier leek de Brit dan ook het meeste last van te hebben.

Uiteindelijk sloot Marcel Schrötter de sessie als snelste af met een 2’10.853 voor Thom Lüthi en Jorge Navarro. De vierde tijd kwam op naam van Luca Marini met daarachter Sam Lowes, Alex Márquez, Remy Gardner, Xavi Vierge en Brad Binder in de top tien. Nederlander Bo Bendsneyder noteerde de vijftiende rondetijd.

De tweede vrije training voor de Moto2 klasse op het Circuit of the Americas in de Vereningde Staten gaat vrijdagavond om 22:10 uur Nederlandse tijd van start.

Handige links Red Bull Grand Prix of the Americas:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App