Marcel Schrötter heeft vrijdagmiddag in de tweede vrije training voor de Moto2 klasse op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto in Spanje de snelste rondetijd gereden voor Alex Márquez en Jorge Navarro. Nederlander Bo Bendsneyder kwam in deze sessie naar een knappe zesde tijd. Gezien over beide verreden vrije trainingen is Navarro de snelste Moto2 coureur van de dag.

De tweede vrije training voor de Moto2 klasse en tevens laatste sessie van de dag op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto ging vrijdagmiddag om 15:10 uur van start. Nog altijd scheen de zon fel en was het warm op het Spaanse circuit. Met name de baantemperatuur was flink opgelopen ten opzichte van FP1 waardoor de rondetijden aanvankelijk niet sneller waren.

Khairul Idham Pawi zal er dit weekend niet meer bij zijn. De Maleisiër kwam in de eerste vrije training ten val en bleek hierbij zijn pink gebroken te hebben: het medische team heeft hem daarna unfit verklaard. Volgens het team wordt hij vanmiddag in Sevilla geopereerd.

Al vroeg kwamen Andrea Locatelli en Jorge Martin ten val. De Italiaan ging onderuit in bocht 2 (Curva Michelin), de Spanjaard verloor de voorkant van zijn machine bij het ingaan van bocht 13 (Curva Lorenzo). Beide coureurs bleven ongedeerd.

Eerder hadden we het al over het nieuwe type achterband dat Dunlop dit weekend in Jerez introduceert. Onderstaand het officiële bericht van Dunlop zelf over wat het doel is van deze nieuwe band.

Aanstaand weekend keert het Moto2-wereldkampioenschap terug naar Europa. De Spaanse grand prix op het circuit van Jerez staat op de kalender. Voor het eerst kunnen rijders ervaren hoe de nieuwe 200/75R17-band van Dunlop aanvoelt. De keuze voor een nieuwe compound is ingegeven door de nieuwe Moto2-motorfiets die dit jaar is uitgerust met een krachtiger Triumph-motorblok. De toename in vermogen en koppel vraagt om meer grip van de banden. De nieuwe 200/75R17-achterband vervangt de 195/75R17-compound uit 2018.

Ondanks dat de tijden niet scherper waren dan tijdens de ochtendsessie werd er hard gereden op het veel warmere Spaanse asfalt. Jorge Navarro begon opnieuw sterk aan de sessie en liet zijn naam bovenaan de tijdlijst schrijven voor IntactGP coureurs Marcel Schrötter en Tom Lüthi. Ook Nederlander Bo Bendsneyder begon opnieuw sterk aan de sessie en was constant in de top tien te vinden.

De pechdag voor Lorenzo Baldassarri was nog niet voorbij. Nadat hij in de eerste vrije training tweemaal te maken kreeg met technische problemen en vervolgens hard ten val kwam, crashte hij in FP2 opnieuw. Ditmaal in de langzame bocht 2 (Curva Michelin) en de Italiaan bleef ongedeerd.

Even later crashte ook Jorge Navarro terwijl hij op dat moment nog de snelste rondetijd in handen had. De Spanjaard ging onderuit in de veel snellere bocht 11 (Curva Alex Criville) maar bleef uiteindelijk ook ongedeerd.

In de slotfase was het Marcel Schrötter die het tempo opschroefde en met een 1’42.333 de snelste tijd voor Márquez en Navarro. Daarachter stonden Fernández, Nagashima, Nederlander Bo Bendsneyder, Lüthi, Di Giannantonio, Lowes en Gardner in de top tien. Maar liefst 21 coureurs waren in deze sessie minder dan één seconde van elkaar verwijderd. Gezien over beide sessies is Navarro de snelste coureur van de dag, Bendsneyder sluit de vrijdag als twaalfde af.

Reactie Bo Bendsneyder
Direct na afloop van de tweede vrije training zochten we Bendsneyder op en vroegen hem om een eerste reactie. Beluister het verhaal van de NTS RW Racing GP coureur via onderstaande audiolink:

 

De derde vrije training voor de Moto2 klasse op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto gaat om 10:55 uur van start met de kwalificaties om 15:05 uur.

 

Handige links Red Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App